Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen

Epos OOsterse zalm

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen.

Ingrediënten

  • 1000 gram zalmfilet vers ( of leftover)
  • 60 gram Indian Ribroast (01231K)
  • 500 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram Gebakken uitjes
  • 200 gram Atjar Tjampoer
  • Peterselie

Bereiding

Bij gebruik van leftover zalmstukjes snijd je het in kleine blokjes en kruid je dit met de Indian Ribroast. Laat dit even staan en frituur dit naar behoren medium gaar. Laat dit even afkoelen. Ontdooi de sperziebonen en snijd deze in strengels van circa 2 centimeter. Voeg dit bij de gefrituurde zalmfilet en voeg daarna de Maaltijdsaus Ketjapsmaak toe en roer dit alles goed door. Presenteer dit in een mooie lange schaal en garneer af met de Atjar Tjampoer, gebakken uitjes en verse peterselie.
 
Bij het gebruiken van zalmfilet van circa 125/150 gram kan je deze ook garen in de steamer. Verkoop de zalm als maaltijd concept met bijvoorbeeld noodles of rijst.

Consument

10 tot 12 minuten in de oven op 180º C.
 
Dit recept is afkomstig van Epos.

epos_logo

Dossiers
Lees ook
MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

Visspeciaalzaak Koning in Amstelveen is de 24ste ASC- en MSC-gecertificeerde viswinkel. Een belangrijke stap voor de Volendammer eigenaren Nico Schokker en Jan Tol. “Deze tijd maakt ons nog bewuster van keuzes die we kunnen maken. Wij willen hieraan bijdragen en consumenten de optie geven om te kiezen voor kwaliteit, voor gezond én voor duurzaam.”

Vijf tips om succesvol te ondernemen

Vijf tips om succesvol te ondernemen

Veel visspecialisten werken hard. Lange dagen, weinig vrij, veel staan en fysieke arbeid. Niet erg, want we hebben allemaal een grote liefde voor het vak, maar het is natuurlijk wel fijn als je aan het eind van het jaar onder aan de streep een mooie winst overhoudt. Daarom geeft de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten je 5 tips om nóg succesvoller...

Sushi, kreeft en kibbeling bij Poisson & Cuisine

Sushi, kreeft en kibbeling bij Poisson & Cuisine

Karin en Mark Kern zijn de eigenaren van Poisson & Cuisine uit Stellendam. Elf jaar geleden startten ze aan de haven, vlakbij de afslag, met hun visgroothandel en winkel annex restaurant. De afgelopen jaren groeide hun bedrijf als kool. In januari 2020 begonnen ze met een grote verbouwing, waarbij de winkel flink uitgebreid is. Onder meer met een sushikeuken....