Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen

Epos OOsterse zalm

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen.

Ingrediënten

  • 1000 gram zalmfilet vers ( of leftover)
  • 60 gram Indian Ribroast (01231K)
  • 500 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram Gebakken uitjes
  • 200 gram Atjar Tjampoer
  • Peterselie

Bereiding

Bij gebruik van leftover zalmstukjes snijd je het in kleine blokjes en kruid je dit met de Indian Ribroast. Laat dit even staan en frituur dit naar behoren medium gaar. Laat dit even afkoelen. Ontdooi de sperziebonen en snijd deze in strengels van circa 2 centimeter. Voeg dit bij de gefrituurde zalmfilet en voeg daarna de Maaltijdsaus Ketjapsmaak toe en roer dit alles goed door. Presenteer dit in een mooie lange schaal en garneer af met de Atjar Tjampoer, gebakken uitjes en verse peterselie.
 
Bij het gebruiken van zalmfilet van circa 125/150 gram kan je deze ook garen in de steamer. Verkoop de zalm als maaltijd concept met bijvoorbeeld noodles of rijst.

Consument

10 tot 12 minuten in de oven op 180º C.
 
Dit recept is afkomstig van Epos.

epos_logo

Dossiers
Lees ook
Een feestelijk jaar!

Een feestelijk jaar!

De Vereniging Nederlandse Visspecialisten bestaat dit jaar 40 jaar. Een heuglijk feit, waar we dan ook best trots op zijn. En om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben wij dit jaar meerdere feestelijkheden op de agenda staan.

Proeven en ontmoeten tijdens het eerste Epos Vers Festival

Proeven en ontmoeten tijdens het eerste Epos Vers Festival

Het eerste Epos Vers! Festival vond plaats op zondag 18 september en werd bezocht door ruim 1200 gasten. Tijdens het nieuwe event voor de ambachtelijke sector stond proeven, ontmoeten en genieten centraal.

‘Van medewerker tot leidinggevende’

‘Van medewerker tot leidinggevende’

Collega’s Paul Groes en Bart Obdam volgden samen de mbo-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food en rondden vorig jaar de opleiding Bedrijfsleider vers af. Paul runt nu met zijn vader Fikke’s Vishoek in Blokker, met Bart als onmisbare rechterhand.