Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen
Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen.
Ingrediënten
- 1000 gram zalmfilet vers ( of leftover)
- 60 gram Indian Ribroast (01231K)
- 500 gram sperziebonen (diepvries)
- 100 gram Gebakken uitjes
- 200 gram Atjar Tjampoer
- Peterselie
Bereiding
Bij gebruik van leftover zalmstukjes snijd je het in kleine blokjes en kruid je dit met de Indian Ribroast. Laat dit even staan en frituur dit naar behoren medium gaar. Laat dit even afkoelen. Ontdooi de sperziebonen en snijd deze in strengels van circa 2 centimeter. Voeg dit bij de gefrituurde zalmfilet en voeg daarna de Maaltijdsaus Ketjapsmaak toe en roer dit alles goed door. Presenteer dit in een mooie lange schaal en garneer af met de Atjar Tjampoer, gebakken uitjes en verse peterselie.
Bij het gebruiken van zalmfilet van circa 125/150 gram kan je deze ook garen in de steamer. Verkoop de zalm als maaltijd concept met bijvoorbeeld noodles of rijst.
Consument
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Op naar het volgende jubileum
Al veertig jaar zet de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten zich in voor de belangen van haar leden en de branche van visspecialisten in het algemeen.
De Verstandige Kock
De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken. Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...
Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen
Zalmrokerij H van Wijnen ging half oktober failliet. De Zalmhuys Group heeft de activiteiten overgenomen. Van Wijnen gaat als dochteronderneming van de Zalmhuys Group onder de naam Zalmhuys van Wijnen.