Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen

Epos OOsterse zalm

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen.

Ingrediënten

  • 1000 gram zalmfilet vers ( of leftover)
  • 60 gram Indian Ribroast (01231K)
  • 500 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram Gebakken uitjes
  • 200 gram Atjar Tjampoer
  • Peterselie

Bereiding

Bij gebruik van leftover zalmstukjes snijd je het in kleine blokjes en kruid je dit met de Indian Ribroast. Laat dit even staan en frituur dit naar behoren medium gaar. Laat dit even afkoelen. Ontdooi de sperziebonen en snijd deze in strengels van circa 2 centimeter. Voeg dit bij de gefrituurde zalmfilet en voeg daarna de Maaltijdsaus Ketjapsmaak toe en roer dit alles goed door. Presenteer dit in een mooie lange schaal en garneer af met de Atjar Tjampoer, gebakken uitjes en verse peterselie.
 
Bij het gebruiken van zalmfilet van circa 125/150 gram kan je deze ook garen in de steamer. Verkoop de zalm als maaltijd concept met bijvoorbeeld noodles of rijst.

Consument

10 tot 12 minuten in de oven op 180º C.
 
Dit recept is afkomstig van Epos.

epos_logo

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Op naar het volgende jubileum

Op naar het volgende jubileum

Al veertig jaar zet de Vereniging van Nederlandse Vis­specialisten zich in voor de belangen van haar leden en de branche van visspecialisten in het algemeen.

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...

Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen

Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen

Zalmrokerij H van Wijnen ging half oktober failliet. De Zalmhuys Group heeft de activiteiten overgenomen. Van Wijnen gaat als dochteronderneming van de Zalmhuys Group onder de naam Zalmhuys van Wijnen.