Steekwoord archief: duurzame vis

  • VNV en GFF slaan handen ineen voor etikettering

    De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Good Fish Foundation (GFF) gaan samen aan de slag om etikettering van vis bij viswinkels en viskramen in orde te maken. Adriaan van Moort (secretaris VNV en SVO-docent) deed deze toezegging in een uitzending van KASSA op… Lees verder →

  • Aandacht voor goede vis in Bewuste Visweek

    Bij MSC-gecertificeerde visspecialist Nico Waasdorp in IJmuiden lag tijdens de Bewuste Visweek de Bewuste Viskrant in de winkel. Waasdorp gaf daarmee extra aandacht aan dit evenement rond duurzame en gecertificeerde vis. Deze krant geldt niet alleen voor week 39 (24-30 september), maar blijft actueel met… Lees verder →

  • MSC

    Deze week is het Bewuste Visweek

    De week van 24 t/m 30 september is het Bewuste Visweek.  Tijdens deze week ligt de focus bij Nederlandse supermarkten,  viswinkels en foodketens op het uitgebreide visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk. In de Nederlandse supermarkten is 70% van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor… Lees verder →

  • Elf topkeurmerken voor duurzaamheid geselecteerd

    Milieu Centraal heeft de duurzaamheidskeurmerken van voedselproducten, zoals duurzame vis, beoordeeld. Er zijn elf keurmerken geselecteerd die de meest strenge eisen op het gebied duurzaamheid, transparantie en controle hanteren. Alle resultaten zijn te vinden op www.keurmerkenwijzer.nl. Top 11 De elf topkeurmerken  zijn: 1.     ASC 2.     Beter Leven keurmerk (2… Lees verder →

  • Zeeverse vismarkt Wieringen

    Weer dagverse vismarkt in Den Helder

    1

    In Den Helder is de populaire versevismarkt weer heropend. In 2013 sloot de vishandel van Bert de Groot in de loods aan de visafslag. Met zijn nieuwe partner, visgroothandel Noordzee, is de handel afgelopen vrijdag weer van start gegaan onder de naam ’Dagverse Vismarkt’ bij ’Noordzee aan de haven’. Openingstijden… Lees verder →

  • Consument heeft ruime keuze aan duurzame vis

    1

    Duurzame visproducten zijn ruimschoots verkrijgbaar in de grote supermarkten, zo blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu en Questionmark. Vooral duurzame haring, mosselen, kibbeling, kabeljauw en vissticks zijn zeer goed verkrijgbaar. Van tonijn, garnalen en zalm is het lastiger om een duurzame variant te vinden… Lees verder →

  • Nieuwe visapp van Questionmark

    Uit onderzoek blijkt dat twee op de drie Nederlanders de impact die hun eten en drinken op milieu, mensenrechten en dierenwelzijn heeft belangrijk vinden. Tegelijkertijd is er veel onduidelijkheid over die impact. Consumenten krijgen nu met de Questionmark app zelf inzicht in het verhaal achter een visproduct.… Lees verder →