Steekwoord archief: EU

  • Johan Nooitgedagt

    Viskweek

    EU-commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij, Karmenu Vella, schrijft in 2016 over viskweek het volgende: ‘Niet al onze vis wordt in het wild gevangen. Onze uitmuntende kwekerijen zorgen mede voor de aanvoer van gezonde, verse en lokale vis, schaal- en schelpdieren, maar blijven met… Lees verder →

  • Britten serveren EU olie bij de vis

    De Nederlandse pers heeft niet goed uitgelegd waarom de Britten een oud visserijverdrag opzegden. Dat zegt Hans Pollemans, oud-gediende uit de wereld van olie en gas. Hij legt uit waarom Engeland volgens hem terecht een streep door de London Fisheries Convention haalde. Door Hans Pollemans – Foodlog Opzegging van… Lees verder →

  • Europese gids voor risicopreventie

    Risicopreventie op kleine vissersvaartuigen

    Vissersvaartuigen maken 80 procent van de totale vissersvloot van de EU uit. Het aantal dodelijke ongelukken, letsels en vaartuigen die verloren gaan is onaanvaardbaar hoog. De Europese gids voor risicopreventie op kleine vissersvaartuigen kan helpen risico’s te voorkomen en zo de vissersgemeenschap in bredere zin… Lees verder →

  • Schar

    Opheffen maximale vangsthoeveelheid schar en bot

    1

    Wetenschappers van ICES hebben advies uitgebracht aan de EU over het opheffen van de maximale vangsthoeveelheid (TAC) voor schar en bot. Het opheffen van de vangsthoeveelheid kent een ‘laag risico’ en is in lijn met het Europese Gemeenschappelijke Visserijbeleid (GVB). Vissers vangen schar en bot… Lees verder →

  • Fraude met vis in Brusselse restaurants

    Restaurants in Brussel misleiden gasten door andere vissoorten te serveren dan ze op de menukaart zetten. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van milieuorganisatie Oceana. Vissoorten als blauwvintonijn, kabeljauw en tong worden dan vervangen door soorten die tot 40 procent goedkoper zijn. Oeana onderzocht 280 maaltijden in… Lees verder →