Steekwoord archief: mosselen

  • Opening mosselseizoen

    Opening mosselseizoen

    Woensdag 1 augustus opende het mosselseizoen. De bodemcultuurmosselen werden per onderzeeër naar de oppervlakte gebracht. Bekijk hier de beelden vanuit de onderzeeër.

  • Opening mosselseizoen

    Mosselen eten in de Oosterschelde

    Eindelijk zijn ze er: de nieuwe bodemcultuurmosselen. Een aantal weken later dan ‘normaal’, maar wat heet normaal in de natuur. De schelp is wat kleiner maar met 30-34 procent vlees zeer goed gevuld. Lees verder →

  • Normstelling voor TTX in oesters en mosselen is gewijzigd

    De normstelling voor Tetrodotoxine (TTX) in mosselen en oesters is gewijzigd. De NVWA stelt de TTX vast op 44 microgram TTX/kg in schelpdiervlees. De voedselautoriteit neemt hiermee het advies over van Bureau Riscobeoordeling en onderzoeksprogrammering (BuRO). TTX in schelpdiervlees Sinds februari 2016 was de limietwaarde voor schelpdiervlees 20 microgram… Lees verder →

  • Opening nhangcultuur mosselseizoen 2017

    Start hangcultuurmossel-seizoen op ZZ4

    Het hangcultuurmosselseizoen is van start gegaan. De ZZ4 voer op 23 mei bij Neeltje Jans het water op om de eerste oogst binnen te halen. Een persdelegatie uit Nederland en België was daarbij aanwezig. Een groot deel van de mosselen gaat naar België, waar veel meer… Lees verder →

  • Start seizoen hangcultuurmosselen

    De hangcultuurmosselen zijn zo goed als rijp voor consumptie. Morgen wordt bij Proef Zeeland in Vrouwenpolder het seizoen officieel geopend.  De ZZ4 gaat dan de Oosterschelde op om de eerste oogst binnen te halen. De Nederlandse hangcultuurmosselen maakt slechts 3 procent uit van de totale mosseloogst,… Lees verder →