Steekwoord archief: MSC

  • Opnieuw vijf jaar MSC voor Nederlandse mossel

    Mosselen uit de Nederlandse wateren mogen ook de komende vijf jaar het MSC-keurmerk voeren. Met glans hebben zowel de mosselbodemcultuur-kwekers als hangcultuurkwekers het hercertificeringstraject doorlopen. Nederlandse mosselen uit de Waddenzee en Oosterschelde en Zeeuwse hangcultuurmosselen zijn aantoonbaar duurzaam. Certificeringsproces De twee mosselproductiewijzen zijn volgens de… Lees verder →

  • Omzet duurzame vis groeit 39 procent

    Vis wordt steeds duurzamer. De omzet van vis met ASC- en MSC-keurmerk in de supermarkten groeide met 39 procent. Vooral de omzet in verse vis, zoals zalm, met een duurzaamheidslogo nam toe. De groei komt vooral doordat supermarkten reguliere producten steeds vaker vervangen door duurzame alternatieven,… Lees verder →

  • Consument kiest voor gecertificeerde vis

    Uit recent markt onderzoek blijkt dat de consument het belangrijk vindt om vis van een duurzame bron te eten. In het eerste half jaar van 2016 gaf hij in de supermarkt 39 procent meer uit aan MSC en ASC gecertificeerde vis dan het eerste half jaar van… Lees verder →

  • Bewuste Visweek: 26 september – 2 oktober

    Dit jaar is de Bewuste Visweek van 26 september tot 2 oktober. Tijdens de Bewuste Visweek laten de Nederlandse supermarkten, visleveranciers, visspecialisten, A-merken en out of home zien hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is. Er zijn 45 deelnemers, waaronder de meeste supermarkten, waaronder… Lees verder →

  • Gecertificeerde visconsumptie in opmars

    De bestedingen aan gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in Nederlandse supermarkten zijn in 2015 met ruim 30 procent gestegen ten opzichte van 2014. Recent marktonderzoek laat zien dat de bestedingen aan gecertificeerde vis met het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk (voor duurzame wildvangst van vis) met… Lees verder →

  • Duurzame visvangst in vijf jaar bijna verdubbeld

    De duurzame visvangst is in vijf jaar bijna verdubbeld. Dat is volgens de Marine Stewardship Council (MSC) te danken aan internationale samenwerking. Dat blijkt uit het Global Impact Report 2016 van de MSC over de effectiviteit van het beheer en de verbeteringen door MSC-gecertificeerde visserijen. Het rapport toont meetbare, positieve… Lees verder →

  • ASC en MSC werken aan zeewiercertificering

    De Aquaculture Stewardship Council (ASC) en de Marine Stewardship Council (MSC) werken samen aan een wereldwijde standaard voor het certificeren van zeewier-operaties. De samenwerking bouwt voort op de expertises van de twee voornaamste certificerings- en keurmerkprogramma’s van vis-, schaal- en schelpdieren. Het openbare proces van… Lees verder →

  • Garnalenvisserij Noordzee start MSC-traject

    De drie garnalenvisserij-organisaties uit Denemarken, Duitsland en Nederland zijn gezamenlijk het MSC-certificeringstraject ingegaan. Als het traject met succes wordt doorlopen, zullen ze samen bijna 30 miljoen kg per jaar gecertificeerde duurzame garnalen produceren. De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) van Nederland, de MSC GbR Duitsland en de… Lees verder →

  • keurmerk

    60 procent MSC-vis in Nederland

    60 procent van de Nederlandse vis, schaal- en schelpdieren is duurzaam gecertificeerd. Er zijn meer dan 1.300 producten uit 43 verschillende vissoorten met MSC-keurmerk te koop in Nederland. Dat staat in het jaarverslag van deMarine Stewardship Council (MSC). MSC bestaat 15 jaar, dat op 13… Lees verder →

  • Deze week: Bewuste Visweek

    De Bewuste Visweek is van start. Deze week, van 21 tot 27 september, vinden op tal van plekken in Nederland acties plaats om consumenten te wijzen op het belang om duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis te eten. De consumenten worden erop geattendeerd hoe uitgebreid het… Lees verder →