Steekwoord archief: omegabaars

  • omegabaars

    Culinair ontdekt: Omegabaars

    Nick Trachet verhaalt over de omegabaars, de eerste vis in de historie die uitgezocht is op zijn kwaliteiten als kweekvis, snelgroeiend, blank vlees, weinig graten, tropisch, vegetarisch. Lees verder →

  • omegabaars

    De Klaproos serveert omegabaars in plaats van paling

    De Belgische organisatie De Klaproos zet zich in voor mensen met een mentale of meervoudige beperking. Ze organiseren jaarlijks de Palingfeesten, een eetfestijn met paling op het menu. Dat verandert dit jaar. De organisatie kiest voor het duurzame alternatief omegabaars. Het eetfestijn krijgt ook een… Lees verder →

  • omegabaars

    Aqua4C en tomatenkwekerij delen duurzame energie

    De Belgische viskwekerij Aqua4C en tomatenkwekerij Tomato Masters delen water en duurzame energie met elkaar. Dat schrijft HortiNext. Aqua4C kweekt duurzame omegabaars. De 2.600 vierkante meter grote kwekerij werkt als een gesloten, gecontroleerd systeem met biologische filters. De nabijgelegen tomatenkwekerij Tomato Masters gebruikt twee warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) voor… Lees verder →

  • Aqua4C kweekt duurzame omegabaars

    Bij Aqua4C in het Belgische Kruishoutem wordt voedzame omegabaars gekweekt op duurzame wijze. De 2.600 vierkante meter grote kwekerij werkt als een gesloten, gecontroleerd systeem met biologische filters. Regenwater wordt opgevangen en maximaal hergebruikt, het restwater wordt gezuiverd en afgegeven aan het naastgelegen rietveld. Voor de verwarming… Lees verder →