Steekwoord archief: SVO

  • Virtual reality

    Leren nog leuker met virtual reality

    Adviesgesprekken voeren met klanten in virtual reality. Onderwijs volgen op afstand, vanuit je eigen huis. Vissoorten herkennen met een VR-bril op. Nieuwe technologieën maken vernieuwende manieren van leren mogelijk. Lees verder →

  • Van fish tot food in Scheveningen

    Voor 2019 heeft de stichting Noordzeevis uit Scheveningen verschillende doelen bepaald om meer Noordzeevis op de kaart bij de horeca te krijgen. Dat werd verteld tijdens een communitybijeenkomst bij SVO in Rijswijk. In 2019 staan vier bijeenkomsten op de agenda, het ontwikkelen van een poster… Lees verder →

  • SVO heeft studies voor jong en oud

    SVO vakopleiding food is niet alleen het opleidingsinstituut meer voor jongeren die na het vmbo een opleiding in de foodbranche ambiëren. De opleider heeft inmiddels ook een koksopleiding voor ‘ouderen’, die hun werkzame leven een nieuwe draai willen geven. Student Joris was docent klassieke talen,… Lees verder →

  • Dag van de duurzame visserij IJmuiden

    Duurzame Noordzeevis centraal in IJmuiden

    De Dag van de duurzame Noordzeevis in IJmuiden was een drukke aangelegenheid. Afgelopen zaterdag lag het schip van Masterplan Duurzame Visserij, de MDV1 Immanuel in de haven en stond de visafslag in het teken van duurzaamheid in de visserij. “Alles rond duurzaamheid is er”, vertelde… Lees verder →

  • SVO open dagen 2017

    Open dagen bij SVO

    Op veel scholen en opleidingsinstituten zijn in deze periode open dagen, zo ook bij SVO vakopleiding food. Middelbare scholieren moeten keuzes maken voor hun vervolgopleiding. SVO is al jaren voor de versbranche hét opleidingsinstituut. Veel slagers en visdetaillisten hebben hier hun scholing gehad: praktijk en… Lees verder →

  • SVO scoort 7,3 in JOB Monitor

    In de JOB Monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs), het tweejaarlijkse onderzoek onder studenten naar de tevredenheid over het mbo, heeft SVO vakopleiding food beter gescoord dan het landelijk gemiddelde. SVO kreeg een 7.3. Gemiddeld krijgt SVO van haar studenten het rapportcijfer 7.3, landelijk ligt dit op… Lees verder →

  • SVO vakopleiding vis

    Vakopleiding Vis start weer bij SVO

    In februari start SVO vakopleiding food weer met de vakopleiding Vis. In 15 dagdelen van 3 uur leren de cursisten alles over vis: houdbaarheid, HACCP, versheid, vissoorten, visfileren en schoonmaken, maar ook bereiden. Medewerkers in een viswinkel of – wagen die verstand hebben van producten,… Lees verder →