Steekwoord archief: viskweek

  • omegabaars

    Culinair ontdekt: Omegabaars

    Nick Trachet verhaalt over de omegabaars, de eerste vis in de historie die uitgezocht is op zijn kwaliteiten als kweekvis, snelgroeiend, blank vlees, weinig graten, tropisch, vegetarisch. Lees verder →

  • kweekzalm

    Viskweek in oceaan maakt visvangst overbodig

    Als we het volume aan vis dat we jaarlijks vangen voortaan op zee kweken, dan zou dat minder dan 0,015% van het totale oceaanoppervlak in beslag nemen. Door Cécile Janssen – Foodlog Dat berekenden Amerikaanse onderzoekers die het wereldwijde potentieel voor mariene aquacultuur – viskweek… Lees verder →

  • Viskweek

    EU-commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij, Karmenu Vella, schrijft in 2016 over viskweek het volgende: ‘Niet al onze vis wordt in het wild gevangen. Onze uitmuntende kwekerijen zorgen mede voor de aanvoer van gezonde, verse en lokale vis, schaal- en schelpdieren, maar blijven met… Lees verder →

  • Máxima brengt werkbezoek aan aquacultuursector

    Hare Majesteit Koningin Máxima brengt vrijdag 9 september een werkbezoek aan Colijnsplaat en Zierikzee. Het bezoek staat in het teken van innovaties in de aquacultuursector in Zeeland. Zeeuwse ondernemers, gemeenten en scholieren laten zien wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van zilte teelt,… Lees verder →

  • Gecertificeerde visconsumptie in opmars

    De bestedingen aan gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in Nederlandse supermarkten zijn in 2015 met ruim 30 procent gestegen ten opzichte van 2014. Recent marktonderzoek laat zien dat de bestedingen aan gecertificeerde vis met het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk (voor duurzame wildvangst van vis) met… Lees verder →