Actueel
120913 Holl Nieuwe in top5 must haves

Toeristen die Nederland bezoeken zouden in elk geval een broodje kroket moeten eten. De snack staat op de eerste plaats in de lijst van ‘must haves’ die hotels.com heeft gepubliceerd. De boekingssite ondervroeg hiervoor 1.000 Nederlanders en 48 procent noemde het broodje kroket. Maar ook de Hollandse Nieuwe doet het uitstekend met een vierde plaats (39 procent) na de pannenkoek en erwtensoep (beide 43 procent). De top 5 wordt gecompleteerd door boerenkool (31 procent).
Hotels.com vroeg ook de inwoners van de favoriete vakantielanden onder Nederlandse reizigers naar hun culinaire aanbevelingen. Spanjaarden raden toeristen aan om Spaanse ham te proeven (66%). Paella volgt op een goede tweede plaats (62%). Fransen tippen hun welbekende Boeuf bourguignon (gestoofd rundvlees, 47%) en Blanquette de veau (kalfsragout, 41%). Italianen raden toeristen aan om de befaamde pizza Margherita (65%) eens op haar eigen geboortegrond te proeven. Voor toeristen in Duitsland zijn schweinebraten een ‘must have’ en Zwitsers bevelen raclette aan. Bezoekers van het Verenigd Koninkrijk kunnen volgens de Engelsen niet huiswaarts keren zonder fish and chips te hebben gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *