Actueel

Stichting ‘Goede Vissers’ van start

120910 STichting Goede Vissers

De Stichting Goede Vissers, die deze zomer is opgericht, is sinds 6 september actief om de deelnemende ‘goede vissers’ te ondersteunen met de verkoop van hun vis en de promotie van hun visserij. Doel van de stichting is realisatie van korte, transparante handelsketens voor vis van deelnemende ‘goede vissers’.
De website van Goede Vissers www.goedevissers.nl is hiervoor geheel vernieuwd. Op de website staat hoe de vissers met respect voor de zee de vis vangen. Het geeft informatie over wie de Goede Vissers zijn, hun vismethodes, vissoorten, visgebieden en waar u de vis kunt kopen en/of eten.
Goede Vissers zijn al jaren actief als visser en als verkopers van vis, een korte keten van visser naar klant. Verkoop vindt plaats op de Noordermarkt in Amsterdam en op de biologische markt in Utrecht. Daarnaast leveren meerdere vissers hun vis direct aan enkele restaurants. Consumenten kunnen ook direct vis van de visser kopen bij twee vissers, WR244 en WR4. Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend verkoopt Han Ypma van de WR244 de vis aan de kade van Den Oever. Hans en Simon Kay van de WR4 verkopen aan huis de gerookte vis. De adressen zijn te vinden op de website. (Bron: Visserijnieuws/foto: Stichting Goede Vissers)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *