Actueel

Vervolg Mosselweek op de markt

120911 bbq_mosselen

Als vervolg op de afgelopen Nationale Mosselweek, gaat vanaf dinsdag 11 september de eerste ‘Mosselproeverij op de Markt’ van start. De Mosselproeverijen op de Markt worden georganiseerd in samenwerking met de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH).
In september en oktober worden op 20 markten in Nederland -van de Amsterdamse Albert Cuyp tot de weekmarkt in Maastricht- mosselproeverijen georganiseerd. Bezoekers van markten kunnen in de mosselpromotiestand gratis mosselen proeven en krijgen informatie over de mossel en de gemakkelijke bereiding tijdens kookdemonstraties, verzorgd door een kok uit het Zeeuwse Yerseke. Op de markten wordt aan de veelzijdigheid van de gezonde, Zeeuwse lekkernij meer bekendheid geschonken. Op de nieuwe website www.mosselen.nl staan tal van mosselrecepten, passend bij de verschillende seizoenen en verschillende eetmomenten.Na eerdere receptenboekjes als de Mosselglossy en het Mosselmagazine worden op de website ook de in de kookwedstrijd gepresenteerde recepten aangeboden. Bij alle recepten blijft overeind, dat mosselen eenvoudig en snel klaar te maken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *