Opnieuw Bewuste Visweek in september

3 september 2014

Dit jaar vindt de tweede editie van de "Bewuste Visweek" plaats in Nederland bij verschillende supermarktorganisaties en enkele out of home kanalen. Deze jaarlijks terugkerende themaweek is een initiatief van: MSC, ASC en WNF. Van 8 t/m 14 september informeren MSC, ASC en het WNF gezamenlijk consumenten over duurzame, wildgevangen vis, schaal- en schelpdieren en verantwoorde kweekvis - en hoe zij daar als consument steeds makkelijker voor kunnen kiezen.

Waarom de Bewuste Visweek?

Om de visbestanden gezond te houden, kwetsbare kustgebieden te ontzien en ook in de toekomst een groeiende wereldbevolking van vis te kunnen voorzien is het belangrijk dat vis  duurzaam is gevangen of verantwoord is gekweekt, aldus de organisatoren. De consument kan een bewuste keuze maken door te letten op het ASC-keurmerk (verantwoord gekweekte vis) en op het MSC-keurmerk (duurzaam gevangen vis).

Tijdens de Bewuste Visweek van 8 t/m 14 september hebben supermarkten extra aandacht voor het assortiment vis-, schaal- en schelpdieren met het ASC-keurmerk en MSC-keurmerk.

Altijd op de hoogte blijven?