Restaurant Tincan serveert uitsluitend vis uit blik

23 september 2014

Geen keuken, maar wel een menukaart met daarop alleen vis uit blik. Dat is het gewaagde concept van restaurant Tincan dat deze week haar deuren opende in Londen. Het visrestaurant is een initiatief van architectenbureau AL_A .

Het idee voor het concept komt uit Portugal. Tijdens een project voor een nieuw cultuurcentrum in Lissabon ontdekte het team een oude hengelsportzaak die was omgebouwd tot een piepklein, maar levendig restaurantje waar alleen vis uit blik werd verkocht. Wat begon als een lunch, werd een nieuw project: fijnzinnige architectuur integreren in een restaurant dat de beste visconserven ter wereld serveert.

Patronen

Vissoorten waaruit men kan kiezen zijn onder meer ansjovis, sardien, calamari, kokkels, makreel, mossels en inktvis. Tincan is niet alleen een restaurant, maar ook een winkel. Het menu bestaat uit 28 verschillende soorten vis uit blik, geserveerd met brood en salade. Prijzen beginnen bij 7 pond (€8,90) voor een alledaagse vis en lopen op tot 28 pond (€35,60) voor een blikje zeldzame blauwvintonijn. De meeste vis in blik is afkomstig uit Portugal en Spanje. Restaurant en winkel zijn geïntegreerd in een interieur met zwarte muren. Met de blikjes zijn patronen gevormd, die het geheel een hippe en eigen look geven. De zaak bevindt zich in Upper James Street 7 in Soho. Reserveren is niet mogelijk.

Altijd op de hoogte blijven?