Succesvol Holland Paviljoen op Chinese visbeurs

20 november 2014

Nederlandse visbedrijven hebben zich duidelijk op de kaart gezet op de China Fisheries & Seafood Expo, begin deze maand in Qingdao. De belangstelling voor typisch Nederlandse visproducten als haring, schol en gerookte vis was overweldigend. Grote kans dat Nederland ook volgend jaar weer aanwezig is bij deze beurs.

Nauwelijks een half jaar geleden werd het Nederlands Visbureau benaderd door het ministerie van EZ om de mogelijke belangstelling voor deelname aan de internationale visbeurs in het Chinese Qingdao te polsen. De afgelopen zes jaren is deze beurs meer dan verdubbeld, naar zo’n twaalfhonderd bedrijven. Het is inmiddels de op een na grootste visvakbeurs ter wereld. De verwachting is dat deze grootste beurs in Azië binnen enkele jaren de internationale visbeurs (SEG) in Brussel voorbij zal streven. Een belangrijke beurs dus, ook voor de Nederlandse markt.

Holland Paviljoen

Maar liefst veertien bedrijven uit Nederland presenteerden zich uiteindelijk op de beurs, waarvan er negen binnen het Holland Paviljoen waren vertegenwoordigd. Het betrof een mooie mix van bedrijven met een even grote verscheidenheid aan visproducten. Haring, makreel, schol, tong en kabeljauw, pangasius en zalm, het was er allemaal. Tijdens de beurs hadden de Nederlandse bedrijven niet te klagen over belangstelling. Er bestaat goede hoop dat deze beurs een begin zal zijn van een langdurige samenwerking tussen Nederlandse en Chinese bedrijven.

Altijd op de hoogte blijven?