Restaurantsite IENS heeft een lijst van toprestaurants bekendgemaakt. Daarbij een lijst met top-visrestaurants. Gamba’s, gebakken sliptong of een pan met mosselen zijn bij bijna elk restaurant te bestellen, maar deze restaurants zijn de crème de la crème van de onderwaterwereld, meldt IENS. Volgens de IENS Toppers 2015 zorgen de restaurants uit onderstaande top 5 voor een viservaring die u nooit zult vergeten.
- Zeezout - Rotterdam
- OCEANS Square - Scheveningen
- Bridges - Amsterdam
- Vis & Ko - Haarlem
- Visaandeschelde - Amsterdam
Zeezout
Bij visrestaurant Zeezout, gevestigd in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam staat onder andere ‘tartaar van zeebaars met sinaasappel’, ‘in zoutkorst gegaarde dorade’ of ‘Bouillabaisse met diverse soorten vis’ op de kaart.
OCEANS Square
Op de kaart van dit restaurant in Scheveningen staan schotels met uitgebreide fruits de mer plateaus tot kreeft. Tijdens de borrel is sushi de ideale snack aan de bar.
Bridges
‘Vis behoort driemaal te zwemmen: eerst in de zee, dan in de boter en tenslotte in goede bordeaux’, is het motto van restaurant Bridges, middenin het drukke centrum van Amsterdam. Er wordt gewerkt met kraakverse vis, schaal- en schelpdieren, zoals wilde tarbot met mosterdkorst of geroosterde langoustine.