Crowdfunding voor Fileerlokaal 't Ailand

19 februari 2015

Wadvissers Jan en Barbara Geertsema, eigenaren van Proeflokaal ’t Ailand, starten een nieuw initiatief: Fileerlokaal ’t Ailand. Om dat fileerlokaal te realiseren vragen ze financiële hulp aan het publiek door middel van crowdfunding. Iedereen die in de voorverkoop soep, vispakketten, workshops of een exclusieve vistocht op het Wad boekt, krijgt een waardebon. De waardebonnen zijn ook leuk om cadeau te krijgen. Alleen als ze genoeg verkopen, kunnen Jan en Barbara Geertsema het fileerlokaal in mei 2015 openen. Lukt dat niet, dan krijgt iedereen zijn geld terug.

Proeflokaal

Drie jaar geleden begonnen de Geertsema’s Proeflokaal 't Ailand in de haven van Lauwersoog. Het proeflokaal is gevestigd in zes voormalige garageboxen. Naast het proeflokaal worden nu drie andere boxen verbouwd tot een door de NVWA goedgekeurde ruimte voor de verwerking van vis, schaal- en schelpdieren; workshops verse vis fileren en keuren, vissoepen en -sauzen maken en zelf vis roken; het verwerken van de vangst in aansluiting op de één- of meerdaagse traditionele wadvistochten, die Jan en Barbara Geertsema organiseren.

Verbouwing

Om deze ruimte gereed te maken moet er heel veel gebeuren:  nieuwe wanden, een nieuw plafond, een nieuwe vloer met goten en een waterleidingsysteem. Vervolgens werkbanken, snijplanken, messen, schorten, potten en pannen.  Aangezien Jan en Barbara vanaf half april alweer met de staandwant-techniek op harder en zeebaars gaan vissen, zijn ze al met de verbouwing begonnen. maar het benodigde geld voor de inrichting hebben ze nog niet volledig bij elkaar.

Voor meer informatie: www.crowdaboutnow.nl/tailand en www.ailand.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?