Tom Tuijp wint Refish

30 maart 2015

Refish, de innovatieve vakwedstrijd voor de visspecialist, is gewonnen door Volendammer visspecialist Tom Tuijp uit Vleuten met zijn creatie Fish Bites. Tweede werd Spakenburgse visspecialist Bertus Bos uit Leiderdorp met zijn zalm-krabtaartje en als derde eindigde Ron Kievits van Visjes uit Utrecht met een visköfte.

Innovaties

In totaal waren er maar liefst 40 inzendingen, die door de jury, onder leiding van juryvoorzitter Robert Nagtegaal, werden beoordeeld. Naast de drie winnende inzendingen waren er veel andere verrassende innovaties, waaronder haringbrood, een zalmsmoothie en erwtensoep met brado.

Vispiratie

Refish is onderdeel van de Vispiratiedag, die op 30 maart plaatsvond in Leusden. Vispiratie wordt jaarlijks georganiseerd door VNV en Versplatform. Naast de vakwedstrijd vonden er verschillende masterclasses en workshops plaats, was de beursvloer gevuld met een keur aan bedrijven uit de vissector en konden de bezoekers ter plekke hun kunde in het haring snijden laten beoordelen door een deskundige jury.

Altijd op de hoogte blijven?