Eerste stranduitje met haring

26 mei 2015

Vandaag, dinsdag 26 mei, vindt in Kijkduin het eerste stranduitje met haring voor ouderen plaats. Het is het eerste uitje in een serie, georganiseerd door het Ouderenfonds in samenwerking met het Nederlands Visbureau. In het kader van die samenwerking krijgen de ouderen deze zomer tijdens de stranduitjes haring gepresenteerd.

 

Eerste vaatje

Het Nederlands Visbureau is voor deze zomer een speciale samenwerking aangegaan met het Ouderenfonds. De opbrengst van het eerste vaatje Hollandse nieuwe komt ten goede aan het ouderenfonds. Daarvan kunnen dit jaar naar verwachting ruim 35 zomeruitstapjes naar het strand georganiseerd worden voor ouderen.

 

Zee zien en ruiken

Voor een grote groep ouderen is het al jaren geleden dat zij aan zee waren. Daarom organiseert het Ouderenfonds sinds 2011 uitstapjes naar het strand voor een groep kwetsbare ouderen. Die uitjes zijn een groot succes. Met de opbrengst van het eerste vaatje kan het aantal uitstapjes flink uitgebreid worden. Projectleider Willem Schoringhuis is daar erg blij mee. “Het is iedere keer weer fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten tijdens zo’n dagje aan zee. Het valt nu eenmaal niet mee om naar het strand te gaan als je in een rolstoel zit en afhankelijk bent van anderen. Als je na lange tijd de zee weer kunt zien en ruiken, is dat een prachtig moment.”

 

Strandrolstoelen

Om het voor niet-mobiele ouderen mogelijk te maken op het strand te komen, zijn speciale strandrolstoelen nodig.Omdat deze aangepaste rolstoelen niet goedkoop zijn, is het project ‘Strandrolstoelen met studentaandrijving’ gestart. De 'aandrijving' wordt verzorgd door de studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding op vier ROC's in Amsterdam, Breda, Goes en Nijmegen. De studenten, die momenteel les krijgen in het organiseren van liefdadigheidsprojecten, organiseren diverse originele evenementen. Studenten in Goes en Nijmegen organiseren een dinershow, studenten in Breda een benefietavond en in Amsterdam wordt er een dinershow en een avondprogramma vol activiteiten georganiseerd. Met de opbrengst wordt de aanschaf van nieuwe strandrolstoelen voor het Ouderenfonds gefinancierd.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?