Visdetaillisten in Skagen

2 juni 2015

Op uitnodiging van Haasnoot en Polaris bezocht een groep van vijftig visdetaillisten uit heel Nederland gisteren, 1 juni, het Deense Skagen. Ze hoorden daar heet van de naald dat het haringseizoen uitgesteld werd.

 

Haringproductie

De reis was bedoeld om de detaillisten te laten zien wat er allemaal aan vooraf gaat voor een haring in de winkel ligt. Helaas was er door de kou geen haringproductie mogelijk. Er werd dan ook een bezoek gebracht een lege fabriek. Ondanks de afwezigheid van haringproductie gaf de rondleiding door de fabriek van Skagerak Pelagic toch een beeld van wat er allemaal komt kijken bij de productie van de Hollandse Nieuwe. De detaillisten waren zeer onder de productiefaciliteiten. De film die werd vertoond over de haringproductie maakte het beeld toch wat completer. Dat gold ook voor de rondleiding op een zeer geavanceerd haringschip.

 

Volgend jaar

Ondanks vonden de deelnemers de reis zeer geslaagd. “De ontvangst en verzorging waren perfect en de uitwisseling met collega’s is altijd zinvol,” aldus een van de deelnemers. "En ondanks dat er geen haring te zien was, krijg je toch een goed idee van de productie." De firma Haasnoot overweegt volgend jaar als het mogelijk is opnieuw een haringreis te organiseren, waarbij de huidige deelnemers voorrang krijgen. Meer over de reis naar Skagen in de komende Vismagazine.

 

Altijd op de hoogte blijven?