Type gerecht: lunchgerecht
Bereidingstijd: 10 à 20 minuten
Aantal porties: 4
Ingrediënten:
- 400 gram wijtingfilet, in 8 stukken
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 150 gram haricots verts, gehalveerd
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd
- 75 gram veldsla
- 40 gram rucola
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels fijne polenta of couscous
- 150 gram groene druiven zonder pit, gehalveerd
- 150 gram rode druiven zonder pit, gehalveerd
Bereidingswijze:
- Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan.
- Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door.
- Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar.
- Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.
Het recept is afkomstig van Visrecepten.nl, de receptensite van het Nederlands Visbureau.