Lunchsalade met gebakken wijting en druiven

6 januari 2014

Type gerecht: lunchgerecht

Bereidingstijd: 10 à 20 minuten

Aantal porties: 4

Ingrediënten:

  • 400 gram wijtingfilet, in 8 stukken
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 150 gram haricots verts, gehalveerd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd
  • 75 gram veldsla
  • 40 gram rucola
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels fijne polenta of couscous
  • 150 gram groene druiven zonder pit, gehalveerd
  • 150 gram rode druiven zonder pit, gehalveerd

Bereidingswijze:

  • Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan.
  • Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door.
  • Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar.
  • Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.

Het recept is afkomstig van Visrecepten.nl, de receptensite van het Nederlands Visbureau. 

 

Altijd op de hoogte blijven?