Zeeuwse mosselen met zeekraal en spinazie

13 augustus 2013
  • Zeeuwse mosselen gestoomd in witte wijn
  • met een sausje van kruiden en limoengras

op een bedje van gewokte zeekraal en spinazie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • * 4 volle handen Zeeuwse mosselen
  • * 2 kopjes witte wijn
  • * 2 stengels limoengras (fijn gehakt)
  • * een halve rode ui fijn gehakt
  • * sap van 2 citroenen
  • * 3  teentjes look geplet
  • * 1 eetlepel druivenpitolie of olijfolie
  • * 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • * 1 rode chili (zonder zaadjes) in reepjes gesneden
  • * 2 tot 3 eetlepels boter
  • * 2 handen zeekraal
  • * 6 handen babyspinazie
  • * zwarte peper

Bereidingswijze:

  • * in de kookpot:
  • -          verhit de olie en voeg toe: 2 fijngehakte stengels limoengras, 2 geplette teentjes look, een halve gehakte rode ui, 1 in reepjes gesneden rode chili

-          bak het geheel even aan.

-          voeg de mosselen toe, vervolgens het citroensap, 2 kopjes witte wijn en 2 eetlepers fijngehakte bieslook

-          laat de mosselen garen onder deksel tot ze allemaal open zijn.

  •  * in de pan of wok:
  • -          verhit de boter
  • -          voeg een teentje look, de spinazie en zeekraal toe
  • -          smaak af met wat zwarte peper
 

 Dresseren:

-          Dresseer op een rond bord: onderaan de spinazie en de zeekraal, en een flinke hand mosselen er bovenop.

-          Lepel wat het kookvocht (met de kruiden en het citroengras) over het geheel.

-          Serveer met wat stokbrood.

Recept: Dagny Ros Asmundsdottir, bekend van de Belgische TV-programma's Keuken van Sofie en Junior Masterchef.

Altijd op de hoogte blijven?