- Zeeuwse mosselen gestoomd in witte wijn
- met een sausje van kruiden en limoengras
op een bedje van gewokte zeekraal en spinazie.
Ingrediënten voor 4 personen:
- * 4 volle handen Zeeuwse mosselen
- * 2 kopjes witte wijn
- * 2 stengels limoengras (fijn gehakt)
- * een halve rode ui fijn gehakt
- * sap van 2 citroenen
- * 3 teentjes look geplet
- * 1 eetlepel druivenpitolie of olijfolie
- * 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- * 1 rode chili (zonder zaadjes) in reepjes gesneden
- * 2 tot 3 eetlepels boter
- * 2 handen zeekraal
- * 6 handen babyspinazie
- * zwarte peper
Bereidingswijze:
- * in de kookpot:
- - verhit de olie en voeg toe: 2 fijngehakte stengels limoengras, 2 geplette teentjes look, een halve gehakte rode ui, 1 in reepjes gesneden rode chili
- bak het geheel even aan.
- voeg de mosselen toe, vervolgens het citroensap, 2 kopjes witte wijn en 2 eetlepers fijngehakte bieslook
- laat de mosselen garen onder deksel tot ze allemaal open zijn.
- * in de pan of wok:
- - verhit de boter
- - voeg een teentje look, de spinazie en zeekraal toe
- - smaak af met wat zwarte peper
Dresseren:
- Dresseer op een rond bord: onderaan de spinazie en de zeekraal, en een flinke hand mosselen er bovenop.
- Lepel wat het kookvocht (met de kruiden en het citroengras) over het geheel.
- Serveer met wat stokbrood.
Recept: Dagny Ros Asmundsdottir, bekend van de Belgische TV-programma's Keuken van Sofie en Junior Masterchef.