Heiploeg Internationaal nieuwe naam na overname

29 januari 2014

Parlevliet & Van der Plas (P&P) heeft op 29 januari de overname geformaliseerd van het failliete Heiploeg. De naam van het nieuwe bedrijf wordt Heiploeg International.

“De overname is een welkome, aanvullende activiteit ter versterking van het eigen business model”, aldus Diek Parlevliet, directeur van P&P. “Met onze jarenlange kennis en ervaring in visserij, verwerking en afzet van visproducten hopen we Heiploeg in normaal vaarwater te brengen. Naast pelagische en demersale vissoorten betekent het voor P&P een uitbreiding van het visassortiment naar garnalen.”

Suriname

P&P verwerft met de overname van Heiploeg tevens visserijactiviteiten in Suriname (MSC-gecertificeerd) en Brits Guyana, waaronder 38 garnalenschepen en verwerkingsfaciliteiten aan wal. Deze bieden werkgelegenheid aan ongeveer 850 mensen. Verder heeft de onderneming een garnalenpel-atelier in Marokko waar circa 2.000 mensen werken. In Zoutkamp zijn 300 mensen werkzaam in het hoofdkantoor en de verwerkingsfabriek. Hier worden Noordzee- en tropische garnalen verwerkt en uitgeleverd aan afnemers.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?