Presentatie Q-vis in Yerseke

14 april 2011

Visgroothandel Q-vis uit Den Haag wilde aan relaties laten zien hoe oesters worden gekweekt en opgevist, hoe groot de variatie aan schaal- en schelpdieren is en hoe interessant het voor koks is om met deze producten te werken. Daarom nam het bedrijf die relaties mee naar Zeeland en dompelde ze daar een dag lang onder in schaal- en schelpdieren. Zo’n vijftig mensen, vooral koks en horecamensen uit de Haagse regio, gingen op 11 april vanuit Den Haag naar het zonovergoten Zeeland. Uitvalsbasis en gastlocatie voor de dag was het bedrijfspand van visleverancier Adri & Zoon in Yerseke. Op het programma stond onder meer oesters ‘vissen’ op de Oosterschelde met een kotter, bezoek aan Zeeland’s Roem, met uitleg over het verwateren van oesters, een bezoek aan import en exportbedrijf en kweekbedrijf De Meulemeester, (kreeft en oesters), een oesterproeverij en een bezoek aan schelpdierenspecialist Viviers Le Petit Pêcheur. Daar vond ook een kook-jamsessie met schaal- en schelpdieren plaats met en door de aanwezige koks.

Altijd op de hoogte blijven?