Blogs

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

Als driejarige wilde Frans Bekema (37) al visboer worden. Die droom maakte hij waar. Momenteel runt hij de visafdeling van Jumbo Kooistra in Bolsward. In februari rondde hij cum laude de mbo-opleiding Visspecialist van SVO vakopleiding food af.

Kantoortuin

Kantoortuin

Sinds de uitbraak van Covid-19 is het kantoor van de Nederlandse Vissersbond is gewoon open gebleven en was de kernbemanning elke dag aanwezig. Op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar en dat is goed te doen, dankzij het slimme ontwerp van ons kantoor.

Normaal

Normaal

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben het soms zo zat. Dat iedereen de afgelopen twaalf weken maar deed alsof we zoveel tijd over hebben. Tijd om op te ruimen, om nieuwe dingen te leren en om alle achterstallige klussen aan huis en tuin te doen. Terwijl ik net zo druk als anders was en ik om me heen ook vooral mensen zag die het juist drukker...

Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen? Iedereen zit in z’n huis en maakt zich druk over zijn familie en zijn baan.

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Futurologen

Futurologen

Wanneer ik aan de toekomst van de Noordzee denk en daarbij beelden wil hebben, kom ik uit bij de gebroeders Rudolf en Robbert Das. Ver voordat er grootschalig werd gedacht over windmolens op zee, kwamen ze al onzichtbaar in hun tekeningen voor. Bij Rudolf was dat de architectuur en bij Robbert het nautische gedeelte.

Pandemie

Pandemie

Natuurlijk raakt het coronavirus de visserijsector ook. Dat gaat niemands deurtje voorbij. Op het moment van schrijven is de voorspelling dat de grote vloedgolf nog moet komen. De visverkoop aan de afslagen is voor de duurdere soorten behoorlijk in elkaar gezakt.

‘Verhaal over vis aan klant vertellen’

‘Verhaal over vis aan klant vertellen’

Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte Didier Hartmann (22) op zaterdag in een viswinkel. Toen hij na zijn koksopleiding tijdelijk werk zocht, klopte hij weer aan in de visbranche. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar bij Visgilde Vermaas in Rotterdam. Onlangs rondde hij de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food cum laude...

‘Je kunt mij overal inzetten’

‘Je kunt mij overal inzetten’

In september startte Damian Bergenhenegouwen (18) met zijn mbo-opleiding Generation Food bij SVO vakopleiding food. Al na een paar maanden ging hij stage lopen bij Vishandel Koning in Rijswijk. Dat ging zo goed, dat hij is aangenomen als vismedewerker voor de weekenden. “Ik draaide meteen volop mee in de zaak, want zo leer je het snelste.”

Prijsleiderschap

Prijsleiderschap

Ik ben het jaar gestart met het lezen van zo’n 600 bladzijden biografie van de Groninger Sicco Mansholt. Daarin wordt een beeld geschetst van een charismatische man en een gedreven PVDA-politicus. Zijn jeugd, achtergrond , de herkomst van zijn ideeën en de enorme strijd om deze in Nederland en Europa te realiseren, komen aan bod.

Vismagazine 5 | juni 2020
Vismagazine 5 | juni 2020

Met onder andere: Haringkoningin Anneke Ouwehand, Visspeciaalzaak Familie Vis en marketingexpert Paul Moers.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Mosselboulevard Yerseke

15 juli 2020 - 30 september 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

Holland Fisheries Event

2 oktober 2020 - 3 oktober 2020

Lees meer

Video Vis