Blogs

‘Je kunt mij overal inzetten’

‘Je kunt mij overal inzetten’

In september startte Damian Bergenhenegouwen (18) met zijn mbo-opleiding Generation Food bij SVO vakopleiding food. Al na een paar maanden ging hij stage lopen bij Vishandel Koning in Rijswijk. Dat ging zo goed, dat hij is aangenomen als vismedewerker voor de weekenden. “Ik draaide meteen volop mee in de zaak, want zo leer je het snelste.”

Prijsleiderschap

Prijsleiderschap

Ik ben het jaar gestart met het lezen van zo’n 600 bladzijden biografie van de Groninger Sicco Mansholt. Daarin wordt een beeld geschetst van een charismatische man en een gedreven PVDA-politicus. Zijn jeugd, achtergrond , de herkomst van zijn ideeën en de enorme strijd om deze in Nederland en Europa te realiseren, komen aan bod.

Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Over windmolens

Over windmolens

In ons waterrijke Nederland zijn er nog windmolens uit het verleden te vinden. Denk aan molens voor het bemalen van watergangen, voor het malen van diverse zaden of granen of andere dingen zoals boomstammen zagen. Mij is duidelijk dat in de 12e en 13e eeuw de windmolens in grote getale gebouwd werden en ze vele doelen dienden.

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven.

Economische groei

Economische groei

Wanneer je de kranten en andere media regelmatig leest dan bekruipt het gevoel dat we vlak voor het moment staan dat we de funeste gevolgen gaan voelen van klimaatverandering, ontbossing, overbemesting en overbevissing. Dit alles als gevolg van de economische groei en de eeuwige drang om tot schaalvergroting te komen.

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.”

Protest

Protest

De afgelopen weken zijn we onder de indruk geraakt van de opstand van de boeren. Indrukwekkende saamhorigheid wanneer zo’n massaal protest in beweging komt. Er heerste eenheid, of je nu in de varkens, de koeien of in de kippen zit. De druppel die de emmer deed overlopen was het betoog van D66-er Tjeerd de Groot, die met het voorstel kwam om de...

Jezelf blijven ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen

Adriaan van Moort is eigenaar van meerdere viskiosken en opende dit jaar de Friteskiosk in Middelburg. Daar wordt frites gebakken van zes soorten aardappelen, allemaal uit de Zeeuwse klei. Tussen de bedrijven door is hij vakdocent bij SVO vakopleiding food. ‘Ik breng mijn kennis over, maar leer andersom ook ontzettend veel van de jongelui op de opleiding.’

De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

Vismagazine 2 - Maart 2020
Vismagazine 2 - Maart 2020

Met onder andere: Palingonderzoek Aart van der Waal,  Alternatieven pulsvisserij en Verbouwing winkel Van der Schuit.

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Eindhoven Airport

2 april 2020

Lees meer

Cursus Kwaliteit in Bedrijf

7 mei 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Geertruidenberg

14 mei 2020

Lees meer