Blogs

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Eind vorig jaar onderging Vishandel Mossel in Maarssen een metamorfose. De winkel werd verbouwd tot een moderne viszaak, met naast visproducten ook een horecagedeelte en verse maaltijden. De kinderen van eigenaar Carlo Mossel werken allebei in de zaak. Dochter Cathy startte in oktober de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food...

Zeebodem

Zeebodem

Het lijkt er op dat de Rijksoverheid geld gaat verdienen aan de zeebodem. Niet voor wat er in zit, maar voor wat er op staat. Denk daarbij aan het verhuren van de zeebodem zoals dat feitelijk ook met de mosselpercelen op de Waddenzee het geval is. De waarde van de zeebodem is duidelijk in kaart gekomen nu de windmolens er in steeds groteren getale komen....

Creatieve hapjes voor Haring Race

Creatieve hapjes voor Haring Race

Haringhapjes gemaakt door studenten van SVO. Van haringbonbons tot haring-poké bowls: negen studenten van de mboopleiding Generation Food van SVO vakopleiding food bedachten zeven creatieve haringhapjes om uit te delen tijdens de Nationale Haring Race. Met succes: “Ze wilden laten zien dat je met haring alle kanten op kunt.” Op 12 juni vond in Bunschoten-Spakenburg...

Vakopleiding vis geeft boost aan service

Vakopleiding vis geeft boost aan service

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien. Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en...

Duurzaamheid is vast onderdeel van SVO-visopleidingen

Duurzaamheid is vast onderdeel van SVO-visopleidingen

Niemand kan er meer omheen: het is noodzakelijk dat we duurzamer gaan leven. SVO vakopleiding food wil haar verantwoordelijkheid hierin nemen. Duurzaamheid maakt deel uit van al onze opleidingen, zodat studenten kritisch leren nadenken over duurzaamheid en een groenere aanpak in hun visspeciaalzaken introduceren. Dat er veel te winnen is op het gebied...

Vismagazine 6 - augustus 2019
Viswijzer 2019
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met Vismagazine?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Zevende editie Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken

16 september 2019

Lees meer

Gastvrij Rotterdam 2019

23 september 2019 - 25 september 2019

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten

30 september 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer