Blogs

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven.

Economische groei

Economische groei

Wanneer je de kranten en andere media regelmatig leest dan bekruipt het gevoel dat we vlak voor het moment staan dat we de funeste gevolgen gaan voelen van klimaatverandering, ontbossing, overbemesting en overbevissing. Dit alles als gevolg van de economische groei en de eeuwige drang om tot schaalvergroting te komen.

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.”

Protest

Protest

De afgelopen weken zijn we onder de indruk geraakt van de opstand van de boeren. Indrukwekkende saamhorigheid wanneer zo’n massaal protest in beweging komt. Er heerste eenheid, of je nu in de varkens, de koeien of in de kippen zit. De druppel die de emmer deed overlopen was het betoog van D66-er Tjeerd de Groot, die met het voorstel kwam om de...

Jezelf blijven ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen

Adriaan van Moort is eigenaar van meerdere viskiosken en opende dit jaar de Friteskiosk in Middelburg. Daar wordt frites gebakken van zes soorten aardappelen, allemaal uit de Zeeuwse klei. Tussen de bedrijven door is hij vakdocent bij SVO vakopleiding food. ‘Ik breng mijn kennis over, maar leer andersom ook ontzettend veel van de jongelui op de opleiding.’

De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Eind vorig jaar onderging Vishandel Mossel in Maarssen een metamorfose. De winkel werd verbouwd tot een moderne viszaak, met naast visproducten ook een horecagedeelte en verse maaltijden. De kinderen van eigenaar Carlo Mossel werken allebei in de zaak. Dochter Cathy startte in oktober de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food...

Zeebodem

Zeebodem

Het lijkt er op dat de Rijksoverheid geld gaat verdienen aan de zeebodem. Niet voor wat er in zit, maar voor wat er op staat. Denk daarbij aan het verhuren van de zeebodem zoals dat feitelijk ook met de mosselpercelen op de Waddenzee het geval is. De waarde van de zeebodem is duidelijk in kaart gekomen nu de windmolens er in steeds groteren getale komen....

Creatieve hapjes voor Haring Race

Creatieve hapjes voor Haring Race

Haringhapjes gemaakt door studenten van SVO. Van haringbonbons tot haring-poké bowls: negen studenten van de mboopleiding Generation Food van SVO vakopleiding food bedachten zeven creatieve haringhapjes om uit te delen tijdens de Nationale Haring Race. Met succes: “Ze wilden laten zien dat je met haring alle kanten op kunt.” Op 12 juni vond in Bunschoten-Spakenburg...

Vakopleiding vis geeft boost aan service

Vakopleiding vis geeft boost aan service

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien. Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en...

Vismagazine 9 - december 2019
Vismagazine 9 - december 2019

Met onder andere Trends 2020, Jaarlijkse conferentie Visfederatie, VIS. Nootdorp en Gerina's Vishandel.

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Kasterlee, België

6 februari 2020

Lees meer

Fish International 2020

9 februari 2020 - 11 februari 2020

Lees meer