Nieuws

Schouten brengt plantaardige vissticks op de markt

Schouten brengt plantaardige vissticks op de markt

Schouten Europe lanceert volledig plantaardige vissticks. Het is de tweede visvanger van het Giessense familiebedrijf. Eerder bracht het bedrijf plantaardige tonijn op de markt. Schouten is van plan om nog meer visvervangers op de markt te brengen.

Jongeren aan de mossel

Jongeren aan de mossel

Vorig jaar startte de mosselsector met een driejarige campagne om jongeren aan de mossel te krijgen. Volgens cijfers van GfK is het afgelopen seizoen de consumentengroep met 18 procent gegroeid.

Eerste mosselvanginstallaties seizoen 2021 geplaatst in Waddenzee

Eerste mosselvanginstallaties seizoen 2021 geplaatst in Waddenzee

Mosselkweker Dennis Verschuure en een aantal Zeeuwse collega's plaatsen half april de eerste mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) van het seizoen 2021 in de Waddenzee. Sinds de inzet van deze systemen 10 jaar geleden is de grondstofzekerheid voor de mosselsector toegenomen. Het nu te vangen zaad is de basis voor de mosseloogst van 2023.

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij het netwerk van Foodbanen.nu, de nieuwe vacaturesite gericht op food en agro. Hiermee groeit het bereik van Foodbanen.nu van 300.000 naar 500.000 professionals in food en agro en heeft de vacaturesite nu ook een groot bereik in het domein van de landbouw.

Empack najaar 2021 in ‘s-Hertogenbosch

Empack najaar 2021 in ‘s-Hertogenbosch

Vakbeurs Empack vindt ook dit jaar weer doorgang. De vakbeurs voor verpakkingstechnologie vindt in 2021 op 8 en 9 september plaats in de Brabanthallen.

MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

Visspeciaalzaak Koning in Amstelveen is de 24ste ASC- en MSC-gecertificeerde viswinkel. Een belangrijke stap voor de Volendammer eigenaren Nico Schokker en Jan Tol. “Deze tijd maakt ons nog bewuster van keuzes die we kunnen maken. Wij willen hieraan bijdragen en consumenten de optie geven om te kiezen voor kwaliteit, voor gezond én voor duurzaam.”

Vismagazine 3 | april 2021
Vismagazine 3 | april 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn kreeft en maaltijden. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Opfristraining VITAL allergenen web-based

15 juni 2021

Lees meer

Video Vis