Nieuws
ING signaleert tweedeling binnen de industriële sector
Gert Jan Braam, Sector specialist Industry van ING Sector Banking signaleert een al langer dalende trend in de productie van de Nederlandse industrie en een tweedeling binnen de sector.
WUR berekent echte prijs Nederlandse mosselen
“Wie echt duurzaam en gezond wil eten, zou Nederlandse mosselen moeten kiezen”, meldden onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Ze berekenden de echte prijs voor mosselen en keken hierbij naar milieubelasting en de positieve effecten van de productie.
‘Opvallend dat klanten ook nog graag fysiek komen winkelen’
Bij versspecialisten heeft bestellen, zeker na corona, een impuls gekregen. De markt voor bezorging groeit, maar is nog altijd een relatief klein deel van de totale online omzet. En er zijn nog veel ondernemers zonder webshop. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Jan Knulst van Proef Zeeland.
526 werkgevers in de voedingsindustrie moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
Werkgevers in de voedingsindustrie, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4), hebben nog een kleine maand om daarvoor de definitieve berekening aan te vragen. Op dit moment moeten 526 werkgevers in de voedingsindustrie nog een of meer aanvragen indienen. Met een...
Conflictvaardig op het werk
Conflicten op het werk zijn niet ongewoon. Uit cijfers blijkt dat meer dan een kwart van de werknemers jaarlijks problemen met collega’s ervaart. Arbeidsconflicten hebben een grote impact. Op de direct betrokkenen en op het bedrijf. Hoe ga je om met conflicten op de werk? De auteurs, Jan Plevier en Frank Emmelot, ontrafelen in dit boek vanuit...
Consumenten kopen meer biologische producten
Afgelopen jaar kozen consumenten vaker voor biologisch. Volgens een analyse van GfK gaven consumenten in 2022 36 procent meer uit aan biologische producten. GfK presenteerde het onderzoek afgelopen week tijdens de Biobeurs.
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenVismagazine 9 | december 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verderVideo Vis