Artikelen

What you see is what you get?

What you see is what you get?

Het idee is dat onze belastingtarieven transparant zijn. Helaas niet. Hieronder een korte uiteenzetting over de effectieve belastingdruk gebaseerd op het aangenomen Belastingplan 2023 en voorbeelden uit de fiscale adviespraktijk.

Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Vanaf 15 mei 2023 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de vis­detailhandel. Een Hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan. De nieuwe code is uitgewerkt en opgesteld door de VNV.

Liquiditeitsvoordeel

Liquiditeitsvoordeel

Om investeringen aan te jagen heeft het kabinet besloten om voor het belastingjaar 2023 een aantal maatregelen voor het MKB in te voeren. Eén van de maatregelen is het willekeurig afschrijven op aangewezen bedrijfsmiddelen.

Food in Transitie 2030 | Sorteer tijdig voor op nieuwe uitdagingen

Food in Transitie 2030 | Sorteer tijdig voor op nieuwe uitdagingen

De levensmiddelenindustrie staat voor forse uitdagingen.­ De wereldwijde vraag naar voedsel zal flink stijgen, de consumentbehoefte verandert en duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. Er zullen transities nodig zijn. Is jouw bedrijf, zijn jouw medewerkers, daar klaar voor?

Jurgen van Bakel van groothandel Fish and More: ‘Zalm is in alle opzichten de hardloper in ons assortiment’

Jurgen van Bakel van groothandel Fish and More: ‘Zalm is in alle opzichten de hardloper in ons assortiment’

Jurgen van Bakel is eigenaar van Fish and More, een van de weinige visgroothandels gespecialiseerd in duurzame en biologische vis. “Ik vind het belangrijk dat we ook in de toekomst nog vis kunnen eten. Ik wil daarin geen concessies doen op het gebied van prijs en kwaliteit.”

‘We verkopen geen zalm, we verkopen de keten’

‘We verkopen geen zalm, we verkopen de keten’

Multinational Lerøy Seafood is een grote en dominante exporteur van zalm en witvis. Het Nederlandse dochterbedrijf op Urk heeft als opdracht ‘waarde’ toe te voegen. “Dat doen we met hetzelfde DNA als onze moederorganisatie bij het kweken van zalm”, zegt chief commercial officer Hank Eshuis.

Indiase viscurry met couscous

Indiase viscurry met couscous

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Indiase viscurry met couscous.

Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles

Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles.

Vis ruim 9 procent duurder in 2022

Vis ruim 9 procent duurder in 2022

In 2022 was vis in al zijn verschijnings- en bereidingsvormen gemiddeld 9,2 procent duurder dan in 2021. Vis bleef daarmee iets achter bij de totale prijsstijging van voedingsmiddelen in 2022. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-inflatiecijfers.

Om naar uit te kijken: Seafood Expo Global

Om naar uit te kijken: Seafood Expo Global

De nummer één van de vishandelsbeurzen in de wereld, de Seafood Expo Global 2023, vindt plaats van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 april. Veel Nederlandse visbedrijven zetten hun beste beentje voor in Barcelona.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 2 | januari 2023
Vismagazine 2 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is zalm. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Maritime Innovation Platform 2023: Doorpakken!

28 maart 2023

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer