Artikelen

Nivelleren

Nivelleren

Uit de Voorjaarsnota werd al duidelijk dat het kabinet winstgevende ondernemingen en dga’s zwaarder wil belasten om de toenemende staatsuitgaven te dekken. Wat is daarover opgenomen in het Belastingplan 2023?

Willem de Graaf (70) is veertig jaar lid van de VNV

Willem de Graaf (70) is veertig jaar lid van de VNV

“Je moet mij niet bellen”. Dat is het standaardantwoord van Willem de Graaf als zijn schoonzoon of dochter hem vraagt of hij een dag kan bijspringen op de markt. Maar hij zegt het op zo’n manier dat je wel merkt dat hij dat stiekem tóch graag doet.

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

‘Dankzij opleiding is werk afwisselender’

‘Dankzij opleiding is werk afwisselender’

Visspecialist Dries van den Berg & Zn in Harderwijk vindt het belangrijk dat medewerkers veel viskennis in huis hebben. Daarom volgde een groep medewerkers de Vakopleiding vis van SVO vak­opleiding food. Michelle Zoet (37) rondde de training met succes af.

Kottervisserij in donkerrode cijfers

Kottervisserij in donkerrode cijfers

Visserij in Cijfers van Wageningen University & Research was dit jaar voorzien van een rouwrandje. Over de eerste acht maanden van 2022 lijden kottervissers een verlies van 20 mil­joen euro. Mosselsector en vishandel staan nog wel in de plus.

Achter het net vissen

Achter het net vissen

Op 22 juli verscheen de langverwachte “Saneringsregeling Visserij” in de Staatscourant en inmiddels is de regeling op 1 september opengesteld. Kan dankzij deze regeling een visserijonderneming nog worden voortgezet?

Autobiografisch kookboek Sergio Herman

Autobiografisch kookboek Sergio Herman

Van jongs af aan is er een bijzondere plaats voor de Zeeuwse mossel in het leven van chef-kok en culinair ondernemer Sergio Herman. Nog altijd is hij lyrisch over de smaak van het ‘zwarte goud’.

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Niet alleen door de hogere kosten voor grondstoffen en energie, maar ook door de komende verhoging van het wettelijk minimumloon staat veel visdetaillisten het water aan de lippen.

Nederlandse viskwekers zetten grote stappen

Nederlandse viskwekers zetten grote stappen

De kweek van vis wordt wereldwijd steeds belangrijker om aan de vraag naar gezonde en duurzame eiwitten te voldoen. Ook in Neder­land speelt kweekvis een steeds grotere rol, met duurzaamheid en kwaliteit als uitgangspunt van de kwekers.

Nieuwe regels voor aquacultuur

Nieuwe regels voor aquacultuur

De handel in aquacultuurproducten neemt toe. Wat houdt aquacultuur nu eigenlijk in, hoe zit dat met die regels en waar moet je op letten?

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

00:00

Lees meer