Artikelen

Belastingplan 2020

Belastingplan 2020

Prinsjesdag 2019 ligt al een poosje achter ons. Vast onderdeel daarbij is altijd het Belastingplan voor het komende jaar. Een globaal overzicht van de meest in het oog springende voorgestelde wijzigingen.

Einde aan ‘slapend dienstverband’

Einde aan ‘slapend dienstverband’

De Hoge Raad heeft in november jl. antwoord gegeven op prejudiciële vragen van de rechtbank Limburg over de toelaatbaarheid van ‘slapende dienstverbanden’. Dat is een dienstverband waarbij een langdurig arbeidsongeschikte werknemer thuis zit en geen loon meer krijgt. De werkgever houdt deze werknemer toch in dienst en hoeft daardoor de wettelijke transitievergoeding...

Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.

Eindejaarstips

Eindejaarstips

Het einde van het jaar nadert. In dit artikel bespreek ik enkele tips voor ondernemers om tijdig fiscale maatregelen te treffen, die voordelig kunnen uitpakken.

Adriaan van Moort benoemd tot voorzitter VNV

Adriaan van Moort benoemd tot voorzitter VNV

Op maandag 11 november vond in Rijswijk de Algemene Leden­vergadering plaats van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Naast de gebruikelijke agendapunten zoals het vaststellen van de jaarrekening en een terugblik op het afgelopen jaar, presenteerde het bestuur ook de nieuwe voorzitter. De leden stemden unaniem in met de voordracht van...

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Duits podium voor vis uit Holland, Op de winkelvloer, Visculinair magazine en Beursdeelname Neder­­landse ondernemers

Rol van de techniek wordt steeds belangrijker - Hightech en ambacht versterken elkaar

Rol van de techniek wordt steeds belangrijker - Hightech en ambacht versterken elkaar

De verwerking van vis kan niet zonder kennis van zaken, vakmanschap en liefde voor het product. Maar ook niet meer zonder machines. Dankzij de techniek kunnen we duurzamer, sneller en hygiënischer werken, met volop aandacht voor het ambacht. Diezelfde techniek maakt ook dat producten betaalbaar blijven.

Nieuwe voedselcrises liggen op de loer - Te weinig zicht op opkomende risico’s

Nieuwe voedselcrises liggen op de loer - Te weinig zicht op opkomende risico’s

In 2017 werd de voedselindustrie volledig overvallen door de fipronilcrisis, met miljoenen euro’s aan schade tot gevolg. Als we niet meer doen om zulke nieuwe voedselveiligheidsrisico’s in beeld te krijgen, zullen we vaker voor zulke nare verrassingen komen te staan, zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Reinita en Niels van VIS. Nootdorp: ‘Samenwerking met supermarkten een supergave kans’

Reinita en Niels van VIS. Nootdorp: ‘Samenwerking met supermarkten een supergave kans’

Hoe leuk is het, als twee jonge visondernemers allebei afkomstig zijn uit een visfamilie en elkaar leerden kennen tijdens een visuitje, samen een bedrijf overnemen? Dat is het verhaal van Reinita en Niels van de Coterlet-Heijnen van viswinkel VIS. in Nootdorp.

Familiebedrijf Gerina's vishandel in Deventer ' Met hart en ziel gekozen voor ambulant'

Familiebedrijf Gerina's vishandel in Deventer ' Met hart en ziel gekozen voor ambulant'

“Ik ga met plezier werken. Ik zet mijn wagen neer en de pan aan en ga schik maken met de mensen: dat is het marktleven. We maken eerst ons werk af en kijken ook niet naar de uren. Dat vinden we ook helemaal niet erg. Voor mensen van buiten de markt kan dat heel vreemd zijn.”

Vismagazine 9 - december 2019
Vismagazine 9 - december 2019

Met onder andere Trends 2020, Jaarlijkse conferentie Visfederatie, VIS. Nootdorp en Gerina's Vishandel.

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Kasterlee, België

6 februari 2020

Lees meer

Fish International 2020

9 februari 2020 - 11 februari 2020

Lees meer