Artikelen

Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Bedrijfsleider neemt Zee op Tafel over

Hij begon zijn loopbaan als chef maar verruilde de horeca voor de visbranche. Na jarenlang als kok en achtereenvolgens als bedrijfsleider te hebben gewerkt, is Merijn Bus sinds het voorjaar van 2021 eigenaar van Zee op Tafel in Den Haag. Een viswinkel met restaurantfunctie waar hij zich als een vis in het water voelt. Zijn eerste prioriteit als ondernemer...

‘Werken met eten is enorm leuk’

‘Werken met eten is enorm leuk’

Anderhalf jaar geleden opende Visspecialist Martin zijn deuren in Leidschendam. Joey Kaffa (17) kwam meteen stage lopen bij de viszaak en inmiddels is hij er in vaste dienst. Om het visvak nog beter onder de knie te krijgen, volgt Joey nu de opleiding entree horeca, voeding en voedingsindustrie bij SVO vakopleiding food.

Onderzoek Dichtbijvangst sectorbreed van belang

Onderzoek Dichtbijvangst sectorbreed van belang

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen startte vorig jaar juni met het driejarige project Dichtbijvangst. Daarbij wordt in samenwerking met Wageningen University & Research en ROC Mondriaan onderzoek gedaan naar een beter verdienmodel voor Noordzeevis. Onderzoeker Geert Hoekstra (WUR) en Paul Einerhand van Noordzeevis uit Scheveningen vertellen over...

Herkomstaanduiding, cao, hygiënecode en meer

Herkomstaanduiding, cao, hygiënecode en meer

Wat speelt er bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV)? In deze bijdrage lees je meer over de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe hygiënecode, herkomstaanduiding, de cao-onderhandelingen, het commerciële netwerk en het Project Functiewaarderingen.

‘Passie voor koken ontdekt’

‘Passie voor koken ontdekt’

Hij werkt al ruim dertien jaar in de visbranche, maar toch besloot Myyryo Ballantine (31) vorig jaar de mbo 3-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food te gaan volgen. Hij verfijnde zijn snijtechnieken en leerde veel over vis. Tot zijn verrassing ontdekte hij bovendien zijn passie voor koken.

Van protestgeneratie tot generatie Z

Van protestgeneratie tot generatie Z

De ‘patatgeneratie’: geen geuzennaam, zou ik zeggen. Zo typeerde Leo Beenhakker oud-bondscoach en -trainer van Ajax, eind jaren tachtig zijn spelers. Bijna alle leden van het elftal zijn geboren tussen 1970 en 1985, ook wel ‘de pragmatische generatie’ genoemd. Van welke generatie ben jij? En je werknemers of collega’s?

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.

Laatste mogelijkheid TVL?!

Laatste mogelijkheid TVL?!

Het was de verwachting dat er door de coronacrisis veel bedrijven failliet zouden gaan. Als tegemoetkoming heeft de overheid de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling in het leven geroepen. Check of u voldoet aan de voorwaarden.

BBQ en haring

BBQ en haring

Het zomernummer van magazine Visculinair verschijnt 1 juni. Vorige zomer was iedereen aan huis gekluisterd en werd de BBQ dé uitlaatklep om er een smakelijke tijd van de maken. Dit zomernummer biedt daarom visrecepten voor de grill. Ook haring mag niet ontbreken, noch de vissen van de maand juli en augustus. Reden om ook zeeduivel en tong op het menu...

Visbranche investeert in zuinige koelapparatuur

Visbranche investeert in zuinige koelapparatuur

De groeiende waardering van de consument voor versspeciaalzaken en de aandacht voor herkomst en duurzaamheid, vallen op. De visbranche kan er z’n voordeel meedoen en daarbij gebruik maken van technieken uit de koelindustrie. Toekomstgerichte en creatieve oplossingen zijn er volop.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 4 | mei 2021
Vismagazine 4 | mei 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn Noordzeevis en koeling. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud

Video Vis

Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

00:00

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

1 juli 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer