Artikelen
Ontbinding contract na leugen over vakantie
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.
VNV begroet zeven nieuwe sponsors in haar netwerk
Ondanks de coronacrisis groeit het commerciële netwerk van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Sinds de tweede helft van 2020 traden maar liefst zeven organisaties toe als sponsor van de brancheorganisatie voor de visdetailhandel. Waarom? Omdat ze visspecialisten een warm hart toe dragen en via de communicatiekanalen van de VNV graag...
Goed gebakken vis als basis
Gebakken vis is een vaste waarde bij elke visverkoper. De mogelijkheden van bakovens, de vissoorten, bakproducten en (buitenlandse) recepturen nodigen ook uit tot variatie en creatieve gerechten. Tot genoegen van de consument en het zorgt bovendien voor klantengroei bij de visspecialist.
WHOA!
Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.
Andere start van het nieuwe jaar
Van een traditionele start van het nieuwe jaar met een traditionele nieuwjaarsbijeenkomst voor de ondernemers die het Nederlands Visbureau ondersteunen, was dit jaar geen sprake. Het aangename netwerken kon niet plaatsvinden, noch de gebruikelijke terugblik en vooruitblik op de vissector.
‘Het ambachtelijke visvak is prachtig’
Op zijn zestiende volgde Pascal Koops (29) een brede mbo-opleiding, maar hij werd niet enthousiast van de banen die voor hem in het verschiet lagen. Zijn hart lag bij zijn bijbaan bij een vishandel op de markt. Hij ging fulltime aan de slag in de vis, rondde de drie mbo-visopleidingen van SVO vakopleiding food af en is inmiddels ook SVO-examinator.
Tips van Gisèle Rebel voor online verkoop
Veel foodondernemers zijn actief op Facebook en Instagram om hun producten aan te prijzen. Ze vergeten daarbij hun verhaal te vertellen; teksten schrijven voor social media vinden ze lastig. Voormalig slagersvrouw Gisèle Rebel helpt ondernemers in de food- en horecabranche om meer (online) omzet te maken via Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en hun...
Viswagen met foodtruckbeleving
Kirsten Koelewijn (29) is gek op vis, foodtruckfestivals en vakanties in verre oorden. Dat komt allemaal samen in haar ambulante vishandel waar ze er elke dag een feestje van maakt voor haar team en klanten. Naast de gangbare vissoorten, vindt ze het een uitdaging om exotische vis te verkopen. “Hiervoor werkte ik voor een werkgever en ik dacht: dat...
Van Vis: kwaliteit en Brabantse gezelligheid
Een viswinkel openen in coronatijd, is dat een grote gok? Niet voor Stan van Lieshout uit het Brabantse Nuenen. Hij is eind vorig jaar zijn eerste eigen zaak gestart: Van Vis in Nuenen “Dit is juist een goede tijd: mensen gaan meer voor de lokale ondernemer.”
Stokvisspecialist 200 jaar in touw
Het is een ‘vergeten vis’ maar wel een met een rijke traditie: stokvis. In Nederland is Herman Smit & Zoon uit Rotterdam al 200 jaar in touw als stokvisspecialist. Ze zijn daarmee het enige bedrijf in ons land dat deze vis op ambachtelijke wijze verwerkt en verkoopt. “Het is een vis voor de liefhebber.”
Vismagazine 1 | januari 2020
Verpakkingsspecial 2020
Digitaal magazine
Viswijzer 2020
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenEvenementen
Video Vis