Artikelen

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken.

Verse vis eten bij het tankstation

Verse vis eten bij het tankstation

Een tankstation waar je verse vis kunt eten. In Nederland komt dat niet veel voor. Voor Avia Marees in Den Oever is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze zitten dan ook praktisch naast de Afsluitdijk. Elke dag krijgen ze verse kibbeling van Viscentre ’t Wad.

Oesters uit Yerseke

Oesters uit Yerseke

Jaap Pekaar is oestervisser. Buiten het visseizoen helpt hij zijn vrouw en hun twee dochters in de oesterproeverij.

Overijsselse vissers lanceren streekmerk Wiedenvis

Overijsselse vissers lanceren streekmerk Wiedenvis

De beroepsbinnenvisserij en kleine kustvisserij doen veel meer dan de handel voorzien van wildgevangen paling, snoekbaars, kreeft en zeebaars. Volgens Albert Jan Maat, voorzitter van beroepsorganisatie NetViswerk, is er werk aan de winkel om de binnen- en kustvisserij te behouden.

Gat in afsluitdijk helpt vispopulaties

Gat in afsluitdijk helpt vispopulaties

Het aantal dammen en dijken neemt wereldwijd toe. Ze zorgen voor bescherming tegen hoogwater en zoetwaterreservoirs en worden preventief ingezet tegen klimaatverandering en een stijgende zeespiegel. Maar vroeg of laat leiden deze afsluitmaatregelen tot ecologische rampen. In Nederland is een slimme waterbouwkundige oplossing bedacht: de Vismigratierivier...

Jean Dhooge over ambities World of Oysters: ‘Nederlandse oester op wereldkaart zetten’

Jean Dhooge over ambities World of Oysters: ‘Nederlandse oester op wereldkaart zetten’

Oester- en mosselbedrijf Dhooge heeft dit jaar in Yerseke hun nieuwe oestergroothandel, World of Oysters, geopend. In nauwe samenwerking met binnen- en buitenlandse oesterkwekers werken de gebroeders Dhooge daar aan hun missie: meer mensen aan de oesters krijgen.

Steeds meer visspeciaalzaken kiezen voor duurzame vis

Steeds meer visspeciaalzaken kiezen voor duurzame vis

Sinds vorig jaar richt Marine Stewardship Council (MSC) zich actief op de visspecialisten in Nederland. Reden is de toenemende vraag naar duurzame vis. Inmiddels zijn zeventien visspeciaalzaken MSC-gecertificeerd. Twee pioniers uit Amsterdam en Oss over hoe ze zich onderscheiden met duurzaam gevangen vis.

Ontslag op staande voet door ‘diefstal’?

Ontslag op staande voet door ‘diefstal’?

Als werkgever kunt u met een werknemer die zonder toestemming geld of goederen van u steelt worden geconfronteerd. De vraag is dan of u de betreffende werknemer op staande voet mag ontslaan.

Mosselen als snel slowfood

Mosselen als snel slowfood

De mosselsector start vanaf september met een door de Europese Unie gesubsidieerde campagne om meer jongeren in de leeftijd van 25 tot 35 jaar kennis te laten maken met mosselen. Naast een online kookchallenge met bekende Nederlanders is er een nieuwe commercial die mosselen als makkelijk, duurzaam en snel slow food promoot.

Profileren met eigen smaakstijl

Profileren met eigen smaakstijl

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend.

Vismagazine 6 | augustus 2020
Vismagazine 6 | augustus 2020

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn mosselen en smaakmakers.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Mosselboulevard Yerseke

15 juli 2020 - 30 september 2020

Lees meer

Holland Fisheries Event 2020 - online beursjournaal

2 oktober 2020

Lees meer

Packaging Innovations 2020

18 november 2020 - 19 november 2020

Lees meer

Video Vis