Artikelen

‘Hulp vragen is niet meer nodig’

‘Hulp vragen is niet meer nodig’

Voor visspecialist Dries van den Berg & Zn in Harderwijk zijn goed opgeleide medewerkers heel belangrijk. Daarom volgde een team van medewerkers vorig jaar de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food. Begin dit jaar gingen ook vier andere collega’s daarmee van start. De coronacrisis zette de training op pauze, maar de deelnemers zijn nu al enthousiast.

Trends 2021: van digital food tot injera

Trends 2021: van digital food tot injera

Dat de pandemie ook in 2021 haar sporen zal nalaten op het gebied van food, zal geen verrassing zijn. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan en retaildeskundige Paul Moers over de blijvende effecten en de te verwachten ontwikkelingen voor volgend jaar. De hoofdmoot van de foodtrends wordt vooral lokaal, eenvoudig maar vooral troostrijk voedsel. Daarnaast...

Ontslag door corona

Ontslag door corona

Corona heeft veel veranderd: de anderhalvemetersamenleving is ingevoerd en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer geldt dat je bij klachten thuisblijft en je gezinsleden ook. Hierover komen vanuit de praktijk veel (juridische) vragen. Kunnen werknemers zich ziekmelden of moeten ze onbetaalde verlofuren opnemen? Wie betaalt de loonkosten...

Foodservice levert belangrijke bijdrage

Foodservice levert belangrijke bijdrage

Consumenten weten dit jaar de weg naar de viswinkels en -kramen goed te vinden. Verse producten, kwaliteit, service en voorlichting worden steeds beter gewaardeerd, net als variatie in (bij)gerechten. Vanuit de foodservice wordt de visspecialist op veel manieren ondersteund.

To BIK or not to BIK?

To BIK or not to BIK?

Het kabinet wil met de nieuwe Baangerelateerde investeringskorting (BIK), bedrijven stimuleren om tijdens de coronacrisis te blijven investeren. De meningen zijn verdeeld over het nut van deze regeling.

Onderscheidend vermogen

Onderscheidend vermogen

Door klanten attent te maken op de ‘Vis van de Maand’ en hen achtergrondinformatie en bereidingsadvies te geven, worden klanten geïnspireerd ook eens wat verder te kijken dan het bekende. Het gratis recept zal de drempel om bijvoorbeeld een keer voor wijting te kiezen nog verder wegnemen.

Consument waardeert vakmanschap

Consument waardeert vakmanschap

Dat voeding gerelateerd is aan onze gezondheid en kwaliteit van leven, is al lang geen nieuws meer. En dat verse producten daar een belangrijke rol in spelen, mogen we ook veronderstellen. Maar waaróm kiezen consumenten steeds vaker voor vers en waar kopen ze die producten het liefst?

Meer omzet dankzij visual merchandising

Meer omzet dankzij visual merchandising

Hoe verleid je klanten om bepaalde producten te kopen? Heeft het zin om aandacht te besteden aan je productpresentatie? Deze vragen zijn gesneden koek voor Peter de Bie van Studio NRG Blue in Amsterdam. Hij ondersteunt en adviseert zijn klanten bij visual merchandising. Dat werpt zijn vruchten af: klanten behalen een omzetgroei van 30 procent.

Visrokerij Zuidvenne zoekt de biologische markt op

Visrokerij Zuidvenne zoekt de biologische markt op

Uit cijfers van de Centrale Vereniging voor Ambulante handel blijkt dat de weekmarkten minder bezoekers trekken. Bjorn Zweers van ambachtelijke visrokerij Zuidvenne in Zutphen staat daarom heel bewust op biologische markten. Met zijn ambachtelijke producten en door voor beleving in zijn kraam te zorgen, bedient hij zijn klanten. Hij signaleert dat steeds...

Voorbereiden op feestdagen in coronatijd

Voorbereiden op feestdagen in coronatijd

De feestdagen van 2020 zullen de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk overwegend thuis vieren. Vismagazine vroeg vier visspecialisten hoe ze zich in deze coronatijd voorbereiden op de feestdagen in december. Naast het stroomlijnen van het klantenbezoek, wordt er nagedacht over bijzondere producten voor thuiskoks en feestelijke kant-en-klaarmaaltijden.

Vismagazine 8 | november 2020
Vismagazine 8 | november 2020

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn kweekvis en foodservice.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Seafood Expo Asia Reconnect 2020

17 november 2020 - 19 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

25 januari 2021

Lees meer

Tavola 2021

21 maart 2021 - 23 maart 2021

Lees meer

Video Vis