Veiling eerste kreeft brengt 6900 euro op

7 april 2011

Gisteren werd het kreeftseizoen in Colijnsplaat geopend met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft. Ernst & Bobby veilden de eerste kreeft voor 6900 euro. De opbrengst gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Jonge Helden, een stichting die zich inzet voor kinderen en tieners die met een ernstig verlies te maken hebben gehad. Ernst & Bobby zijn ambassadeurs van de stichting.

Het was W&A Fish uit Yerseke die het laatste bod deed en zich de uiteindelijke eigenaar van de kreeft mocht noemen. De eerste kreeft die werd geveild werd beschikbaar gesteld door het vissersschip MS1 van G. van den Hoek uit Midden-Schouwen. Tv-kok Corjan Hoogerheide toonde ondertussen hoe een heerlijk kreeftgerecht kan worden bereid. De bieder van het finale bod werd eigenaar van die eerste Zeeuwse kreeft en mocht van het gerecht genieten. Vervolgens draaide de mijnklok op de afslag door om de rest van de 1600 kg aangelande kreeft te verhandelen.

Jaarlijks start op 1 april het kreeftenseizoen. De periode waarin Zeeuwse kreeften worden gevangen, aangevoerd en verhandeld loopt tot en met 15 juli.

Altijd op de hoogte blijven?