Productschapprijzen voor SL27, ARM22 en HA41

4 juli 2011

De Productschapprijzen van het Productschap Vis zijn gewonnen door de SL 27 Johannes, de ARM 22 Klaas Adriana en de HA 41 Antje. De prijzen voor de schepen die het afgelopen jaar de beste vis aan wal hebben gebracht, werden zaterdag op de Dag van de Zeevisserij in Stellendam uitgereikt.

De SL27 Johannes uit IJmuiden was de beste in de categorie ‘Kleinere zeevisschepen met motorvermogen tussen 101–1.500 pk’. In de catergorie ‘Grotere zeevisschepen met motorvermogen van meer dan 1.500 pk’ won de ARM 22 Klaas Adriana uit Vlissingen en de categorie ‘Garnalenschepen’ werd aangevoerd door de HA 41 Antje uit Harlingen.

Jaarlijks kent het Productschap Vis de prijzen toe aan het vissersvaartuig dat zich onderscheidt door het aanleveren van verse, goed behandelde vis. De toekenning van de prijs gebeurt op voordracht van de buitendienstmedewerkers van het Productschap Vis, die de verzorging van de aangevoerde vis beoordelen. Dat gebeurt gedurende het hele jaar. Er wordt gelet op versheid, verzorging en de behandeling van zeevis en garnalen. Daarnaast spelen kistenvulling, de wijze van vissen, de temperatuur waarop de vis wordt gekoeld en de manier waarop deze wordt afgeijsd een rol. Tenslotte speelt bij de beoordeling de lengte van trekken en de duur van de visreizen mee. De jaarlijkse Dag van de Nederlandse Zeevisserij, stond ditmaal in het teken van ‘de nieuwe generatie vissers’. De locatie is elk jaar in een andere aanvoerhaven. (foto Productschap Vis)

Altijd op de hoogte blijven?