Meer visproducten met MSC-keurmerk

15 augustus 2011

Er zijn steeds meer visproducten die het MSC-keurmerk hebben. Dat meldt de NOS. Waren er in 2008 nog 225 vissoorten en visproducten die het keurmerk kregen, eind 2010 waren dat er al 777. Momenteel wordt er een aantal genoemd van 1053 producten met het MSC-keurmerk.

Van alle wilde vis die supermarkten verkopen, is al meer dan 64 procent gecertificeerd. De supers streven ernaar om binnen een paar jaar voor 100 procent gecertificeerde wilde vis te verkopen.

Bij vissen volgens de spelregels van het Marine Stewardship Council (MSC) mag de activiteit niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten. Daarnaast moet de natuur onder water worden beschermd en moeten bedrijven zich bezighouden met een effectief en duurzaam beheer van het visaanbod.

Greenpeace plaatst wel een kritische kanttekening bij het succes van het MSC-keurmerk. De milieuorganisatie vindt dat het label niet altijd terecht wordt toegekend. Voor bepaalde soorten vis - zoals koolvis en kabeljauw uit de Noordzee - vindt zij de normen niet ver genoeg gaan.

Altijd op de hoogte blijven?