Eerste nieuwe mosselen geveild in Yerseke

29 juni 2012

Afgelopen woensdag zijn de eerste mosselen voor het nieuwe mosselseizoen aangevoerd in Yerseke en op de veiling aangeboden. Dat meldt Visserijnieuws.

De BRU 8 verscheen als eerste met 595 nettoton mooie kwaliteitsmosselen (127 stuks bij 31,4 procent vlees) uit het Hammengebied. Delta Mossel betaalde er 333,43 euro per ton voor. Dat is 3,33 euro per kilo.

Een dag eerder (dinsdag) passeerden 35 monsters het oplettend oog van de PV-keurmeesters. De kwaliteit van de Zeeuwse bodemmosselen leverde die dag werkelijk verrassende reacties op. Kleur en vleesgewicht zijn voor de tijd van het jaar bijzonder mooi. Diverse monsters kookten meer dan 30 procent vis.

Veilingmeester Nico van Zantvoort vindt het moeilijk in te schatten hoeveel mosselen op korte termijn geschikt zijn voor consumptie. Het is nog onzeker hoe hoog het rendement is van deze mosselen uit de invanginstallaties.

Vast staat dat de aangeboden kwaliteit absoluut recht doet aan wat de consument van een Zeeuwse mossel mag verwachten. Dat biedt, hoe dan ook perspectief’’, aldus Van Zantvoort.

Het nieuwe mosselseizoen wordt op woensdag 4 juli in Yerseke officieel geopend.

 

Altijd op de hoogte blijven?