Vis op de Floriade

29 juni 2012

Komend weekend, 30 juni en 1 juli, vindt op de Floriade het ‘weekend van de smaak’ plaats. Op de Wereld Tuinbouw Expo in Venlo is naast tuinbouw ook aandacht voor vis. Zo is er in dit weekend een haringkar aanwezig om de bezoekers van de Floriade te voorzien van een hapje nieuwe haring.

Tijdens de Floriade wordt flyshootvis gepromoot. De flyshoot-vissers van de GO1, SL9, SL27 en UK153 werken in en gesubsidieerd project, Flyshoot Quality genaamd, via de regeling Collectieve Acties samen met Schmidt Zeevis Rotterdam en het Productschap Vis.

Tot en met 7 oktober zorgt Flyshoot Quality in samenwerking met Schmidt Zeevis en Miele in het Huis van de Smaak dat vele mensen kunnen kennismaken en proeven van flyshootvis. De kinderen gaan aan de slag met rode poon en mul bij Kokkereilli, Kids University for Cooking en ook de ouders krijgen de smakelijke vis bereid in de stoomovens van Miele te proeven. Ook kun je de flyshootvissers zelf tegen komen. Zij helpen mee met de kookworkshops voor de kinderen en vertellen het verhaal achter het product. Meer informatie over Flyshoot Quality is te vinden op www.flyshootvis.nl.

Altijd op de hoogte blijven?