Food Filmfestival on Tour over vis

15 oktober 2015

Het Food Filmfestival On Tour strijkt voor een speciale editie over ‘Vis’ neer in de visafslag Scheveningen. Samen met YFM Den Haag en programmapartner Kadergroep Visketen wordt op 31 oktober de wereld van de visser getoond en inzicht gegeven in de keten.

Tijdens het Food Filmfestival wordt de visafslag een plek waar consument en visser elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, van elkaar leren, en waar er bovenal ruimte is voor kritische vragen en echte verhalen.

De Grote Visshow

In de Mijnzaal, waar de vis elke week altijd geveild wordt, worden twee films over vis vertoond en is er een blok met voedselinformatie. Tijdens De Grote Visshow komen consumenten meer te weten over actuele thema’s binnen de visserij zoals traditie versus natuurbescherming, bijvangst en aanlandplicht.

Visfileren

Tijdens het festival kan een kotter worden bezichtigd, het domein van de visser op zee. Verder een wandeling door de haven, een workshop van de Visbroertjes met visfileren onder leiding van Nico Waasdorp. Tevens een markt met onder andere oesters van de Goede Vissers, vis uit de rookoven, paling en vissoep.

Over het Food Film Festival On Tour

Vanaf juni strijkt het Food Filmfestival in verschillende steden neer met een vol programma van food, film en talks. Food Filmfestival On Tour biedt een podium aan bijzondere filmproducties, bespreekt de belangrijkste voedselthema’s van dit moment en geeft talentvolle, regionale chefs, de kans creatief te zijn met lokale producten. Iedere editie van Food Filmfestival On Tour heeft een thema. Met een hoofdfilm, een talkshow en eten uit de regio wordt de mogelijkheid geboden om je  in het thema te verdiepen. Food Filmfestival On Tour wordt samen met Youth Food Movement georganiseerd in nauwe samenwerking met de regionale afdelingen van de beweging. Na Den Haag strijkt het festival nog neer in Amsterdam in samenwerking met het IDFA.

Altijd op de hoogte blijven?