Hollandse Nieuwe op Brusselse haringparty

28 juni 2016

De Zeeuwse visspecialist en vakdocent Adriaan van Moort verzorgde de nieuwe haring tijdens de haringparty in de Nederlandse ambassade in Brussel. Hij was daarvoor uitgenodigd door de viceminister van landbouw, Hans Hoogeveen. Op dinsdag 21 juni werden zo’n driehonderd gasten welkom geheten in de grote zaal van de ambassade in de Belgische hoofdstad. Daar waren vertegenwoordigers aanwezig van het Nederlands Visbureau, de Nederlandse fruitteelt, de Nederlandse brouwers en de firma Bols Corenwyn. Het Nederlands Visbureau presenteerde de Hollandse Nieuwe en enkele visgerechtjes met behulp van twee dames in de Volendamse klederdracht.

Adriaan van Moort uit Wilhelminadorp fileerde ter plekke de nieuwe haring en gaf tekst en uitleg aan belangstellenden. Zijn collega Salvador Dirks verzorgde visspecialiteiten die voor deze haringparty in Brussel waren samengesteld. De reacties van de bezoekers waren zeer enthousiast, zowel voor de kwaliteit van de nieuwe haring als voor de hapjes die de hele avond werd gepresenteerd.

SVO

Onlangs werd in Kamperland bekend gemaakt dat vanaf het nieuwe schooljaar in Goes een SVO visopleiding zal worden geopend. Daar kunnen toekomstige verkoopmedewerkers voor de vissector een mbo-niveau 2 volgen  en niveau 3 voor opleiding visspecialist. Van Moort zal daar de leerlingen praktisch gaan begeleiden. Momenteel is er een groot tekort aan jongeren die in de visbranche een opleiding willen gaan volgen. Voor nadere informatie kunnen belangstellende jongeren terecht bij onderwijsmanager van SVO vakopleiding food Rinus de Rijder www.svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?