Simonis wint AD Haringtest

22 juli 2016

Vanochtend werd de winnaar van de AD haringtest bekend gemaakt. Vishandel Simonis uit Scheveningen won met een 10. De familie Simonis was ook in 2015 en 2011 winnaar van de test.

 

Atlantic

Onder leiding van Jordy Simonis, verantwoordelijk voor de haring bij vishandel Simonis en zoon van directeur Dennis Simonis won het bedrijf met een ‘sublieme Hollandse nieuwe’, aldus het juryrapport. De haring van Simonis is afkomstig van groothandel Atlantic. Dat bedrijf won met de eigen winkels in 2014, 2013 en 2012 de AD haringtest.

 

Vetgehalte

De resultaten van de test lopen dit jaar sterk uiteen. Door de goede kwaliteit van de haring scoort zelfs de nummer 26 een negen. Het hoge vetgehalte maakt de verwerking echter lastig, waardoor 31 verkooppunten op een eindcijfer van 2,5 of lager uitkwamen, aldus AD.nl.

 

Historie

Vishandel Simonis begon in 1880 als palingrokerij in Den Haag, opgericht door Albert Simonis. Momenteel hebben zijn kleinzoons Allie en achterkleinzoons Alain en Dennis de leiding van het familiebedrijf. Inmiddels bestaat het bedrijf uit twee winkels met eetgelegenheid, een strandpaviljoen en een restaurant in Scheveningen, een winkel in Den Haag en een aantal verkoopwagens. Er werken 250 mensen bij Simonis.

 

De volledige uitslag van de haringtest verschijnt morgen in het AD.

 

Bron: AD.nl

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?