Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Anneke Ouwehand_Foto Ted Denies

Anneke Ouwehand: “Haring is gezond, lekker, een Hollands ambacht en pure nostalgie!” (foto: Ted Denies) Anneke Ouwehand uit Katwijk, beter bekend als ‘De Haringkoningin’, start onder deze naam een bedrijf met haringworkshops, haringparty’s en demonstraties haringsnijden. “Ik wil dat haring in Nederland op d...
Dossiers
Lees ook
‘Geef nieuwe producten een kans’

‘Geef nieuwe producten een kans’

Consumenten weten dit jaar de weg naar de viswinkels en -kramen goed te vinden. Verse producten, kwaliteit, service en voorlichting worden steeds beter gewaardeerd, net als variatie in (bij)gerechten. Vanuit de foodservice wordt de visspecialist op veel manieren ondersteund. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Oos Kesbeke van Kesbeke.

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken.

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Handelsgegevens 2019 gepubliceerd

Wie geïnteresseerd is in de handelsgegevens van de Nederlandse vissector kan sinds vorig jaar terecht bij het Nederlands Visbureau. Op visbureau.nl wordt in de vorm van de marktinformatietool een overzicht geboden van accurate informatie per vissoort en afzetland. Recent zijn hier ook de marktgegevens van 2019 aan toegevoegd. Wie nu inlogt in de...