Juridisch

Uit dit dossier
Tv-programma Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Tv-programma Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Door de populariteit van sushi is de vraag naar verse rode tonijn toegenomen. Om de rode kleur te behouden wordt de tonijn veelal bijgekleurd, stelt het tv-programma Kassa in de uitzending van 25 mei. Door het bijkleuren kan je niet meer zien of de vis wel vers is. Niet verse tonijn heeft een hoog histamine-gehalte. Uit controles van de NVWA komt dit...

Juristen EU willen onderzoek tegen pulsvisserij

Juristen EU willen onderzoek tegen pulsvisserij

De juridische afdeling van de directie Visserij van de Europese Commissie heeft milieuorganisatie Bloom laten weten de Commissie te zullen adviseren een inbreukprocedure te starten tegen Nederland. Nederland zou de regels rond het pulsvissen overtreden hebben. Door Cécile Janssen - Foodlog Actieorganisatie Bloom diende vorig jaar een klacht...

Brugse vissers mogen 'eeuwig' vissen in de Britse wateren

Brugse vissers mogen 'eeuwig' vissen in de Britse wateren

Vissers uit Brugge kunnen misschien toch de Britse wateren blijven bevaren. De Britse koning Charles II verleende Brugge in 1666 het 'eeuwige recht' om in de Britse wateren te mogen vissen. Biedt dit de Brugse vissers een uitweg voor het Britse besluit om zich terug te trekken uit de Conventie van Londen? Conventie van Londen De Britse Minister...

Vismagazine 1 - Februari 2020
Vismagazine 1 - Februari 2020

Met onder andere: Samenwerking KNS en VNV, Vishandel Van den Berg, Horecava 2020 en de Deense visafslag.

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

11 februari 2020

Lees meer

Cursus Productontwikkeling en Ingredienten

13 februari 2020

Lees meer

Cursus Kennismaking met Productieprocessen

3 maart 2020

Lees meer