Plantaardig

Uit dit dossier
Schouten Europe: vraag naar plantaardige visvangers neemt toe

Schouten Europe: vraag naar plantaardige visvangers neemt toe

Schouten Europe ziet de vraag naar plantaardige alternatieve visvervangers toe nemen. Dit komt volgens het Brabantse familiebedrijf door de sterk gestegen gasolieprijs, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. “Veel schepen varen niet uit en de prijzen van vis stijgen hard.”

Garden Gourmet komt met veganistische tonijnvervanger

Garden Gourmet komt met veganistische tonijnvervanger

Nestlé-dochterbedrijf Garden Gourmet lanceert VUNA, een plantaardige tonijnvervanger. VUNA wordt gemaakt op basis van erwteneiwitten en bevat daarnaast de ingrediënten water, koolzaadolie, tarwegluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Per 100 gram en 100 kcal bevat het minimaal 0,3 gram aan Omega-3 vetzuren. Oliver Nussli, R&D...

Markt plantaardige visvervangers groeit

Markt plantaardige visvervangers groeit

De markt voor plantaardige visvangers zit in de lift. Vergeleken met vleesvervangers is deze nog klein, maar de markt is in opkomst. De verwachting is dat deze markt de komende jaren verder gaat groeien.

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten Europe, producent van plantaardige producten breidt het assortiment visvervangers uit met de 'burger zonder vis'. Deze burger heeft een basis van rijst en tarwe. In 2021 introduceerde het familie bedrijf al plantaardige tonijn en vissticks.

Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 6 | augustus 2022
Vismagazine 6 | augustus 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is mosselen. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

Holland Fisheries Event 2022

7 oktober 2022 - 8 oktober 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer