Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Op 19 januari organiseert Espera een ronde tafel discussie. Deze wordt live uitgezonden vanuit Studio 47 in Duisburg, Duitsland. Espera is een fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. De machines van Espera worden gebruikt in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden, brood, groente en fruit.

Tijdens deze online activiteit heeft Espera een tv-studio afgehuurd op 19 januari 2022, waarbij vier vooraanstaande sprekers actief in de foodbranche uitgenodigd zijn om live een discussie te voeren. Het evenement duurt ongeveer 45 minuten en de mensen kunnen vanuit thuis de discussie tussen de deskundigen volgen.

De onderwerpen die tijdens deze live discussie aan bod komen zijn: uitdagingen in de producerende voedingsindustrie, voordelen van automatisering en digitalisering in de voedselproductie, end-ofline machinetrends en toonaangevende technologieën en als laatste duurzame verpakkingen.

Lees ook
The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

De Marine Stewardship Council (MSC) heeft er een nieuwe ambassadeur bij. Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, is na chefkok Bart van Olphen en garnalenvisser Johan Rispens de derde ambassadeur.

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat een nieuw schip bouwen voor de visserij op mesheften. Duurzaamheid is hierbij het uitgangspunt. Het nieuwe schip moet de uitstoot van stikstof met 96 procent verminderen.

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...