Geen hoge biedingen bij traditionele tonijnveiling in Japan

7 januari 2021

Jaarlijks vindt op de Toyosu-vismarkt in Japan de bekende tonijnveiling plaats. Normaliter bieden de deelnemers tijdens deze traditionele nieuwjaarsveiling hoge bedragen voor de tonijn. Dit was vanwege corona dit jaar niet het geval. De grootste tonijn bracht 'slechts' 202.000 dollar op.

Foto: Unsplash

Restauranteigenaar Kiyoshi Kimura liet de beste vis zelfs aan zijn neus voorbij gaan. Kimura staat bekend als de tonijnkoning. Hij koopt regelmatig de beste tonijn op de veiling die hij met een samoeraizwaard in een van zijn restaurants fileert. In 2019 bood hij een recordbedrag van 3,1 miljoen dollar. In koos hij hier niet voor vanwege de effecten van de coronacrisis. "Dit jaar heb ik niet het hoogste bod geplaatst omdat het een tijd is voor zelfbeheersing", vertelde Kimura na de veiling. "Het zou niet gepast zijn om nu een feestje te organiseren."

De andere deelnemers van de veiling waren dit met hem eens. De beste tonijn, een 208 kilo zware blauwvintonijn uit het noorden van Japan, bracht dit jaar 'slechts' 202.000 dollar op. De bieder bestond uit een groot voedselbedrijf en een bekende Japanse groothandelaar, Yukitaka Yamaguchi. 

De bekende tonijnveiling op de Toyusu-vismarkt vindt elk jaar kort na nieuwjaar plaats. De deelnemers van deze veiling bieden op een traditionele manier; door hun hand op te steken. Dit gebeurt onder grote belangstelling van het publiek. Vanwege corona was dat dit jaar niet mogelijk en vond de veiling zonder publiek plaats.

 

Altijd op de hoogte blijven?