Global GAP certificering Waddenwier

11 december 2020

Waddenwier is Global GAP gecertificeerd. Global GAP heeft als doel te zorgen voor veilige en duurzame agrarische productie over de hele wereld. "Wat zijn we onwijs trots!", laat het zeewierbedrijf weten in een persbericht.

De Global GAP-certificering is een wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector. Het dekt punten op het gebied van vVoedselveiligheid en traceerbaarheid; milieu inclusief biodiversiteit; gezondheid, veiligheid en welzijn van medewerkers; dierenwelzijn; Integrated Crop Management (ICM), Integrated Pest Control (IPC), Quality Management System (QMS), and Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP)

"Er komt heel wat kijken bij het voldoen aan de kritische normen en eisen van Global G.A.P.", laat Waddenwier weten. "Maar Waddenwier heeft dezelfde doelstelling en wij streven ernaar op de bovenstaande punten allemaal zo perfect mogelijk uit te voeren. En dat lukt dus! Met trots zijn wij nu Global Gap gecertificeerd."

Waddenwier

Waddenwier teelt het wier op Texel in grote bassins waar dagelijks uit geoogst kan worden. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van vers zilt bronwater waardoor het wier een truffelachtige smaak krijgt. Het grootste deel wordt gedroogd en vervolgens verpakt voor consumptie. Onlangs lanceerde het bedrijf een webshop waar consumenten en bedrijven de zeewierproducten kunnen kopen.  Naast de zeesla zijn er producten als, gedroogde zeekraal, Zilte Kruidenmix, zeewier zout en gerookt zeezout verkrijgbaar. Alle zeewierproducten van Waddenwier zijn gecertificeerd door Waddengoud.

 



 

Altijd op de hoogte blijven?