Het Urker Zalmhuys streeft naar groei

Sinds de oprichting in 2002 is Het Urker Zalmhuys uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier van verse en gerookte zalm. In 2016 startte een grote verbouwing, die in 2020 wordt afgerond. Het bedrijfspand is dan vijf keer zo groot geworden met vele vernieuwingen.

In het bedrijfspand in Urk wordt verse zalm uit Noorwegen schoongemaakt, gefileerd, geportioneerd, verpakt, gewogen en geëtiketteerd. Inmiddels is een groot deel van de versafdeling vernieuwd. Ook zijn diverse nieuwe machines aangeschaft.

Strevend naar kwaliteit en hygiëne

Het Urker Zalmhuys streeft naar groei op het gebied van kwaliteit en hygiëne. ''We gaan voor een uitstekende kwaliteit, ook als de inkoopprijzen daardoor wat hoger liggen. Daarnaast is een uitstekende hygiëne van zeer groot belang. De afgelopen jaren zijn verschillende zalmverwerkers negatief in het nieuws gekomen na een listeriabesmetting. Wij hebben geïnvesteerd in het hoogst haalbare hygiëneniveau.’’

Samenwerking

Op het gebied van weeg- en etiketteermachines ging Het Urker Zalmhuys een samenwerking aan met Espera Nederland. Gekozen werd voor de ES7000 serie weeg- en etiketteermachines. ''We hebben er eerst één aangeschaft, daarna nog één en inmiddels is ook nummer drie geïnstalleerd. De machines zijn uitgerust met een handmatig verstelbare weegband, zodat beide producten verwerkt kunnen worden. Dat werkt heel gemakkelijk. ''

Kijk voor ons eerder geschreven artikel op: https://www.vismagazine.nl/artikelen/urker-zalmhuys