Opbrengst Vistival voor Wieringer clubs

vistival_4

Het Wieringer Vistival dat eind juli werd gehouden heeft een flink batig saldo opgeleverd. Dat wordt nu verdeeld onder drie Wieringer instellingen: de voetbalverenigingen Wiron en Succes en de brede school. Laatstgenoemde krijgt tevens voor 500 euro aan langoustines en vis in het vooruitzicht voor een nader te bepalen evenement.

Het Wieringer Vistival werd deze zomer op 20 juli voor de vijfde keer georganiseerd, voor het eerst in samenwerking met de stichting Vispromotie Wieringen. Het was een warme dag met veel bezoek.

Het organisatiecomité sprak dank uit aan de Wieringer vissers, voor het beschikbaar stellen van een grote hoeveelheid vis, garnalen en langoustines. Het wekelijkse bezoek aan de Zeeverse Vismarkt groeit en er zijn steeds meer mensen bereid tot een flinke rit, om er verse vis dan wel schaaldieren te kopen. De Wieringer vloot krijgt, mede door activiteiten als deze, steeds meer erkenning als aanvoerder van hoge kwaliteit. Volgend jaar is het Wieringer Vistival op zaterdag 19 juli.