SHV haalt Nutreco van de beurs

kweek zeebaars griekenland Visbureau 1

Familiebedrijf SHV haalt Nutreco van de beurs. Dat meldt NRCQ.  SHV wil 40 euro euro per aandeel betalen voor de vis- en veevoerproducent. Dat is een stuk meer dan het bedrijf nu op de beurs waard is: de koers van Nutreco sloot afgelopen vrijdag op 28 euro.

Het bod voor de aandeelhouders is te aantrekkelijk om te negeren. Waarschijnlijk speelt mee dat de koers van Nutreco sinds begin dit jaar flink is gezakt. Zó veel, redeneert SHV wellicht, dat het bedrijf nu relatief goedkoop is.

Nutreco, gevestigd in Amersfoort, maakte over 2013 een omzet van bijna 4 miljard euro. Eerder sprak het bedrijf zelf nog over het doen van strategische overnames. Een of twee per jaar. Daar was volgens het bestuur 'voldoende financiële ruimte' voor.

Nu wordt de vis- en veevoerproducent deel van het imperium van SHV, ooit begonnen als de Steenkolen Handels-Vereeniging. In Zuid-Amerika exploiteert het groothandelsketen Makro. Het bedrijf maakte over afgelopen jaar een omzet van ruim 17,5 miljard euro en heeft wereldwijd ongeveer 47.000 werknemers.