SIOS schenkt € 12.500 aan Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

30 november 2020

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ontving donderdag 26 november een cheque van € 12.500,-  van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS). Bewoners kozen het project ‘Lokale vis met Scheveningse jongeren’ als favoriet van alle ingediende projecten. 

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen uit de Noordzee. Toch vragen consumenten er relatief weinig naar. Vooral onder jongeren is Noordzeevis uit Scheveningen niet populair. De visconsument is aan het vergrijzen. En dat is jammer, want lokale vis is een gezonde en vaak duurzame keuze.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil jongeren laten zien hoe lekker en veelzijdig lokale vis kan zijn. Dit gaan ze doen met jongeren die voor het eerst kennis maken met Noordzeevis uit Scheveningen tot jongeren die zich voorbereiden op een werkend leven in de horeca of vissector van Scheveningen. Samen met Omroep West gaan de jongeren op pad om Noordzeevis uit Scheveningen te ontdekken en leuke films en documentaires maken die ook komende generaties enthousiast kan maken over lokale vis.

Stichting Initiatief op Scheveningen

Het doel van Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS) is om de lokale economie en leefbaarheid op Scheveningen te versterken op een innovatieve en duurzame manier. SIOS is er om activiteiten en projecten zowel financieel als organisatorisch een zetje te geven. Bij deze activiteiten en projecten draait het om samenwerken tussen mensen, samenwerken tussen bevolkingen, opleidingsmogelijkheden (leren) en bedrijfsleven (werken), aandacht voor ambachten en ondernemerschap, aandacht voor activiteiten die het hele jaar door plaats kunnen vinden, aandacht voor het potentieel dat de kuststrook heeft, aandacht voor Scheveningen en haar cultuur en aandacht voor het met elkaar uitwisselen.

De bewoners van Scheveningen kunnen door middel van te stemmen de projecten rangschikken en de drie favorieten krijgen respectievelijk een extra donatie van 25%, 15% of 5% van het door SIOS toegekende bedrag van de Gemeente Den Haag. Met ruim 550 stemmen won ‘Lokale vis met Scheveningse jongeren’ het project. De tweede en derde plek gingen naar ‘Project Levende Haven’ en ‘YMCA Pop’.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt samen met bijna zestig ambassadeurs, allen ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis.

Altijd op de hoogte blijven?