The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

Sea Nuggets_The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt. 

De Sea Nuggets zijn het eerste product in de categorie ‘vegan seafood’ voor The Dutch Weed Burger. Het zeewier dat wordt gebruikt voor de Sea Nuggets wordt lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. De nuggets zijn plantaardig, eiwitrijk en bevatten calcium, jodium, vezels, eiwitten en omega vetten. Het is een snack met een witvisachtige structuur met een knapperige batter aan de buitenkant verrijkt met microalgen. De Japanse panko zorgt volgens de makers voor een ziltige smaak met bijna alles te combineren is.  

Algae Pride

Ter introductie van de Sea Nuggets is het op 11 juli ‘Algae Pride’. Dan vervangt The Dutch Weed Burger haar reguliere foodtruck voor een sea float. Compleet met Algae Boy als DJ, decor, en een levende zeemeermin vaart het team van The Dutch Weed Burger door de grachten van Amsterdam. De nieuwe Sea Nuggets worden vanuit de float met hengels en al in buckets uitgedeeld aan omstanders en langsvarende boten.

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger is een plantaardig voedingsbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Lisette Kreischer en Mark Kulsdom, als een spin-off van hun gelijknamige documentaire waarin werd gezocht naar de beste recepten om de consumptie van zeewier te integreren bij het grote publiek. De eerste Weed Burgers werden verkocht vanaf een handgemaakte bakfiets in de straten van Amsterdam. Hier werd de iconische burger geboren en groeide het een cult-rage. De bekende foodtrucks van The Dutch Weed Burger deden hun intreden op grote Nederlandse festivals en verschillende restaurants in binnen- en buitenland voegde de producten toe aan hun menukaart.

 

Dossiers
Lees ook
Radicaal anders

Radicaal anders

Grote namen als Bill Gates steken er geld in en mogelijk ligt het straks ook op uw bord: een volledig plantaardige hamburger. Men kreeg patent op een techniek voor het gebruik van de ijzerhoudende stof ‘haem’ in de ham­burgers

Schouten Europe: vraag naar plantaardige visvangers neemt toe

Schouten Europe: vraag naar plantaardige visvangers neemt toe

Schouten Europe ziet de vraag naar plantaardige alternatieve visvervangers toe nemen. Dit komt volgens het Brabantse familiebedrijf door de sterk gestegen gasolieprijs, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. “Veel schepen varen niet uit en de prijzen van vis stijgen hard.”

DP&S is in elk opzicht 'futureproof'

DP&S is in elk opzicht 'futureproof'

Dutch Protein & Services (DP&S) is helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar een vertrouwde waarde in de voedingsmiddelenindustrie, als leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten.