'Voedsel uit de natuur beter voor onze gezondheid'

Boerinnen aan boord viskotter_foto persbericht Noordzeevis Scheveningen/EMK

Foto: EMK

Via het YouTube kanaal ‘Wat Eddie’ plaatsen een aantal boerinnen vlogs waar ze laten zien hoe het er op de boerderij aan toe gaat en hoeveel kwaliteit voedsel uit Nederland heeft. Onlangs bezochten twee van het Scheveningen en spraken met EMK en Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Zeker in deze tijden is het van belang om de juiste keuzes te maken wanneer het om voedsel gaat. De juiste voeding is het beste medicijn. Niet voor niks pleit Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor meer consumptie van vis uit zee.

Noordzeevis

Vis uit zee komt regelrecht uit de natuur en is veel beter voor de gezondheid. De initiatieven van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en ook van de vissersactiegroep EMK bleven bij de vier boerinnen in Overijssel van ‘Wat Eddie’niet onopgemerkt. Twee van hen wilden in gesprek met de mediaman van EMK en met Paul Einerhand van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen om hun eigen vlogs op sociale media te verbeteren.

Op YouTube en Facebook plaatsen de boerinnen vlogs over voedsel uit de natuur. Onder de naam ‘Wat Eddie’ (dialect voor; wat eet je?) posten ze video’s die de burgers ervan moeten overtuigen dat puur voedsel gezond is. Manipulatie en bewerking van relatief veel voedingsproducten zijn aan de orde van de dag, met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. Overgewicht gaat een steeds groter probleem worden in de samenleving.

Rondleiding

De twee boerinnen kregen een rondleiding van Paul Einerhand. Ze bezochten de visafslag, de loskade, enkele kotters van Jaczon/Vrolijk en de verkoophal van W.G. den Heijer & Zonen. Ze keerden met veel bruikbare tips en kennis over vis huiswaarts.

Dossiers
Lees ook
Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde donderdag 30 juni het nieuwe magazine ‘Noordzeevis uit Scheveningen: Op reis met vis uit eigen zee’. Met dit nieuwe magazine wil de stichting consumenten inspireren met internationale recepten vol Noordzeevis uit Scheveningen.

De Scheveningse Visafslag in de jaren ’50 en ‘60

De Scheveningse Visafslag in de jaren ’50 en ‘60

Het Haags Gemeentearchief brengt met het filmproject ‘Ik was erbij: verhalen uit de stad’ het verleden tot leven. Op het YouTube kanaal van Omroep West staat sinds kort een aflevering over de Scheveningse Visafslag in de jaren ’50 en ’60.

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De inwoners van Den Haag gaan 16 maart naar de stembus. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag dat Noordzeevis uit Scheveningen op de politieke agenda komt te staan.