Wethouder Revis neemt kookboek Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst

Kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt het boek uit aan Wethouder Boudewijn Revis (foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen).

De Haagse wethouder Boudewijn Revis nam op 6 juli een exemplaar van het nieuwe kookboek van Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de Green Key bijeenkomst bij Beachclub Birds. Het eerste exemplaar van het nieuwe kookboek lag al op de wethouder te wachten sinds maart, maar kon door de coronacrisis niet eerder uitgereikt worden.

Tijdens de bijeenkomst kregen tien nieuwe strandtenten het Green Key certificaat uit handen van wethouder Revis. Dit certificaat ontvangen de strandtenten als ze verschillende maatregelen nemen op duurzaamheidsgebied. Zo moeten ze zuinig omgaan met water en energie, hun afval scheiden, milieuvriendelijk schoonmaken en ook zorgen voor een menukaart vol duurzame gerechten. Noordzeevis uit Scheveningen past daar mooi bij; het is lokaal, authentiek en zorgt voor een goed verhaal.

Lokaal eten

Veel mensen eten zalm of tonijn, in plaats van een lokale vis zoals wijting, schar of rode poon? Om de horeca, zoals strandtenten te inspireren vaker voor vis uit eigen zee te kiezen maakt Stichting Noordzeevis uit Scheveningen kookboeken. Het nieuwste boek is ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor de nieuwe generatie gemaakt voor en door jongeren.

Suzanne van der Pijl bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen geeft aan deze keer jongeren de recepten ontwikkeld hebben, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor de strandtenten. Deze trekken een  jonger publiek en deze recepten zullen hen zeker aanspreken. Wethouder Revis vindt het belangrijk dat jongeren meer vis gaan eten. “Het eten van vis is goed voor jongeren, het is heel gezond en erg lekker en daarnaast komt het ook nog eens uit de buurt”, aldus de wethouder.

Noordzeevis uit Scheveningen

Vissen als wijting, schol en steenbolk worden in Scheveningen bijna dagelijks aangeboden. Het doel van stichting Noordzeevis uit Scheveningen is om meer mensen te laten genieten van onze eigen vis uit de Noordzee. Verser kan het niet. Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek.

Lees ook
VIS. Nootdorp nieuwste ambassadeur Noordzeevis Scheveningen

VIS. Nootdorp nieuwste ambassadeur Noordzeevis Scheveningen

Viswinkel VIS. Nootwijk is per 12 augustus ambassadeur van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Villa Ockenburgh ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Villa Ockenburgh ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Villa Ockenburgh ontving donderdag 9 juli de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting reikte deze oorkonde uit omdat in het restaurant met passie pure streekproducten uit eigen zee worden aangeboden.

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen

In deze tijden van ‘corona-koken’ dat je op alle sociale media voorbij ziet komen, viel mijn oog weer op het vorig jaar verschenen boekje ‘Koken in oorlogstijd’. Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu.