Workshop schaal-schelpdieren bij Adri & Zoon

14 oktober 2015

Visgroothandel Adri & Zoon, gespecialiseerd in schaal- en schelpdieren, organiseert een serie workshops voor professionals over schaal- en schelpdieren. Gisteren, 13 oktober vond de eerste plaats, op gastlocatie De Oesterij in Yerseke.

 

Palourdes

De deelnemers werden door Adri Bruijnooge rondgeleid in de groothandel aan de Krab 17 in Yerseke, waarbij ze informatie kregen over het logistieke traject en de nieuwbouwplannen van het bedrijf. Die zijn nodig door de recente groei.

Vervolgens werd bij gastlocatie De Oesterij van de familie Dhooge de workshop schaal – en schelpdieren gehouden. De achttien deelnemers, afkomstig uit horeca, groothandels en viswinkels, kregen uitleg over de verschillende schaal- en schelpdieren en hun bereidingen. Daaronder waren ook minder bekende als amandes en palourdes.

 

Fruits de mer

Vervolgens gingen ze zelf aan de slag met het opensteken van oesters en het opmaken van een plateau Fruits de Mer, dat ze vervolgens mochten opeten. Tijdens de maaltijd werd een film vertoond over het kweek- productieproces van de oester. 

Op de foto geeft kok en Oesterman Holger van der Heul, eigenaar van De Oesterparel, informatie over de verschillende schelpen. Naast hem Inge Bruijnooge van Adri & Zoon.

De meeste workshops zitten inmiddels vol, er is nog wel plaats in die van 7 december. Informatie: mariska@adrimossel.nl, www.adrienzoon.com

   

Altijd op de hoogte blijven?