Gegrilde langoustines

20 februari 2013
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal personen: 1

Ingrediënten:

6 langoustines p.p.

Voor de marinade:

  • Tijm
  • Knoflook
  • Olijfolie (bak)
  • Peper
  • Zeezout

Voor de Sauce vierge:

  • 1 ontvelde tomaat in blokjes
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen gesnipperde knoflook
  • 3 steeltjes bosui gesneden
  • Peper
  • Zout
  • ½ citroen uitgeknepen
  • 8 stuks zwarte olijf in stukjes
  • 100 ml. Extra vierge olijfolie
  • 4 takjes tijm afgeritst

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar (ook de langoustines) en laat minimaal 30 minuten marineren.

Voor de sauce vierge:

  • Laat olijfolie warm worden, maar niet koken.
  • Voeg sjalot, knoflook en tijm toe en laat 10 minuten rustig trekken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg tomaat, knoflook, olijf, bosui  en citroensap toe.
  • Rooster de langoustines in een hete grill-pan gedurende 2½ minuut aan iedere kant.
  • Serveer met een groene salade en de Sauce vierge.

Het recept is afkomstig van Rog Vistraiteur in Deventer.

Altijd op de hoogte blijven?