- Type gerecht: Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 1
Ingrediënten:
6 langoustines p.p.
Voor de marinade:
- Tijm
- Knoflook
- Olijfolie (bak)
- Peper
- Zeezout
Voor de Sauce vierge:
- 1 ontvelde tomaat in blokjes
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teen gesnipperde knoflook
- 3 steeltjes bosui gesneden
- Peper
- Zout
- ½ citroen uitgeknepen
- 8 stuks zwarte olijf in stukjes
- 100 ml. Extra vierge olijfolie
- 4 takjes tijm afgeritst
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar (ook de langoustines) en laat minimaal 30 minuten marineren.
Voor de sauce vierge:
- Laat olijfolie warm worden, maar niet koken.
- Voeg sjalot, knoflook en tijm toe en laat 10 minuten rustig trekken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg tomaat, knoflook, olijf, bosui en citroensap toe.
- Rooster de langoustines in een hete grill-pan gedurende 2½ minuut aan iedere kant.
- Serveer met een groene salade en de Sauce vierge.
Het recept is afkomstig van Rog Vistraiteur in Deventer.