Ingrediënten (4 pers.):
- 1,25 kg kokkels
- 200 gram sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 2 laurierbladeren
- 1 theelepel gehakte tijm
- 300 ml witte wijn
- 100 ml Nolly Prat
- 4 eetlepels Pernod
- Sap van 2 citroenen
- 75 gr boter
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte dragon
- 1 eetlepel gehakte kervel
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Pel de sjalotten en snij ze in ringen.
- Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn.
- Was de kokkels grondig onder stromend koud water.
- Verhit de boter en olie in een grote braadpan op een middelhoog vuur.
- Voeg er de sjalotten en knoflookteentjes aan toe. Fruit ze tot ze glazig en gaar zijn.
- Schenk er de wijn, Nolly Prat, Pernod en het citroensap bij en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de kokkels toe, zet het deksel op de pan en stoom de kokkels in 8 à 10 minuten tot de schelpen volledig geopend zijn.
- Voeg er de resterende kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Tip:
- Serveer meteen en geef er lekker stokbrood bij. Eet smakelijk!
Het recept is afkomstig van Paul Moormann van vishandel Lekkers in Volendam.